Ce parere aveti de lista? Credeti ca o sa fie o concurenta mare intre participanti? Hmm Mi se pare ca se vor juca putin cu focul artistii nostri pentru ca de exemplu si Directia 5 si Claudia Pavel canta foarte bine. Ei bine, nu ramane decat sa-i urmarim si sa vedem cine o sa ne reprezinte minunata tara la Dusseldorf, la marea finala Eurovision, editia a 56-a.

Organizatorii Eurovision Romania, parte din cea mai mare competitie muzicala din Europa, au anuntat astazi numele pieselor – 13 la numar (la care se adauga una de rezerva) – care s-au calificat pentru Selectia Nationala.

Un juriu format din 11 membri – compozitori, interpreti, profesionisti de radio si Tv – au selectat marti, 9 noiembrie, la sediul TVR, 13 piese din cele 84 de melodii eligibile pentru concurs. Totalul pieselor inscrise initial a fost de 90, insa sase dintre acestea nu au intrat la jurizare, din cauza documentatiei incomplete.

“Ma bucur ca printre cele peste 80 de melodii audiate la Preselectie am ascultat multe pe care le-am simtit demne de a urca pe scena Eurovision. De asemenea, ma bucur ca am regasit nume cunoscute, atat in randul compozitorilor, cat si al interpretilor”, a declarat Marina Almasan Socaciu, coordonatoarea proiectului Eurovision 2011. “Sunt sigura ca vom avea un program de Revelion la inaltime, care va imbina competitia cu surprizele pe care le pregatim telespectatorilor“, a adaugat Marina.

Este pentru prima oara in istoria Eurovision cand Selectia Nationala – transmisa in direct pe TVR 1 si TVR Internaţional – se desfasoara in noaptea de Revelion. Programul TVR va impleti, astfel, emotiile acestei competitii cu momente de divertisment, colinde si umor specifice Anului Nou. Prezentatorii show-ului vor fi Paula Seling si Ovi – cei care au adus Romaniei locul al III-lea la Eurovision anul acesta (Oslo) – si Gianina Corondan, care va lua pulsul emotiilor din “camera verde” a competitiei.

Invitatul special al serii de Revelion este artistul Johnny Logan, supranumit “Domnul Eurovision”, pentru ca a castigat trei editii ale acestui concurs, intre 1980 si 1992. Originar din Irlanda, Logan a ocupat primul loc la Eurovision cu piesele “What’s Another Year” (1980), “Hold Me Now” (1987), si, in calitate de compozitor, cu ”Why Me” (1992), interpretata de Linda Martin.

Citeste si:
De ce nu a fost Laura Giurcanu prezentă în marea finală Survivor...
De ce nu a fost Laura...

Tot in noaptea de Revelion, compozitorul melodiei care va reprezenta Romania la Dusseldorf va fi recompensat cu un autoturism BMW Seria 3, premiu oferit in urma unui parteneriat incheiat intre Televiziunea Romana si Automobile Bavaria Group, cea mai mare retea de dealeri BMW din Europa Centrala si de Est. Iar interpretul melodiei castigatoare va primi un trofeu creat de artistul plastic Alexandru Ghildus.

Lista celor 13 piese finaliste in faza nationala a Eurovision 2011

1. HOTEL FM – “Change”
Comp. GABRIEL BARUTA

2. DIRECTIA 5 - “Cinema Love”
Comp. Marian Ionescu

3. LAURENTIU CAZAN – “We Can Change the World”
Comp. Laurentiu Cazan

4. BOGDAN DIMA – “Bang Bang”
Comp. Mihai Alexandru

5. ELENA LETICIA MOISESCU – “Dreaming of You”
Comp. Play and Win

Citeste si:
Care sunt finaliștii Asia Express! S-a anunțat data marii finale:...
Care sunt finaliștii Asia...

6. DAN HELCIUG – “My Facebook Girl”
Comp. Dan Helciug

7. DRAGOS CHIRCU + ANTHONY IKWUAGWU UCHENNA - “Open Your Eyes”
Comp. Cristian Faur

8. JAKAB NOEMI, MICIU ELENA, STAMILOIU CRISTINA – “Take Me Down”
Comp. Berehoi Alexandru, Sergiu Gelu Ene

9. BLAXY GIRLS - “It’s So Fine”
Comp. Costi Ioniţă

10. ADRIAN CRISTESCU - “One by One”
Comp. Adrian Cristescu

11. DALMA KOVACS - “Song for Him”
Comp. Liviu Elekes

12. SILVIA STEFANESCU – “I Can’t Breath Without You”
Comp. Elvin Dandel

13. CLAUDIA PAVEL – “I Want U to Want Me”
Comp. Andrei Filip, Johan Kjell Fransson, Pontus Mats Assarsson, Mikael Tim Larsson, Tobias Lundgren Lars

Ce parere aveti de lista? Credeti ca o sa fie o concurenta mare intre participanti? Hmm… Mi se pare ca se vor juca putin cu focul artistii nostri pentru ca de exemplu si Directia 5 si Claudia Pavel canta foarte bine. Ei bine, nu ramane decat sa-i urmarim si sa vedem cine o sa ne reprezinte minunata tara la Dusseldorf, la marea finala Eurovision, editia a 56-a.

Citeste si:
Exatlon 3 si-a desemnat primii doi finalisti! Ambele echipe au...
Exatlon 3 si-a desemnat...

Powered by DivercityCafe


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.