Festivalul va incepe marti, 1 septembrie, la Brasov. Haideti sa vedem cu ce concurenti avem de-a face anul acesta:

Concurenti ‘Cerbul de aur 2009′

Acum cateva zile v-am prezentat intregul program al concursului ‘Cerbul de aur 2009‘, care va aduna cantareti si talente in devenire din intreaga lume, pentru a oferi trofeul celui mai talentat dintre ei. Festivalul va incepe marti, 1 septembrie, la Brasov. Haideti sa vedem cu ce concurenti avem de-a face anul acesta:

Ziua 1

Massimo Bertacci - Italia

Patru octave si un inceput de cariera la frageda varsta de 5 ani il recomanda pe Massimo ca un cantaret asupra caruia merita sa te opresti. Dar nici premiile castigate de-a lungul carierei nu sunt de lepadat: locul 1 la prestigiosul festival de la Cesme (Turcia), locul 1 la Festivalul International ‘Moskoj Uzel’ din Rusia, locul 1 la Festivalul International Astana 2007 din Kazahstan si multe altele. Promite un spectacol complet odata cu lansarea primului sau disc, la realizarea caruia a lucrat cu multe nume celebre din muzica internationala.

Xonia - Australia

Xonia este un performer plin de energie, distractiv si cu personalitate, care ofera o interfata carismatica si o muzica dance/pop fresh publicului ei. Spectacolul oferit de ea este unul captivant, talentul ei vocal sustinandu-i imaginea exotica. A studiat la Hollywood Pop Academy in Los Angeles si viseaza sa lucreze la un film Hollywoodian intr-o zi.

Roberto Meloni - Letonia

Roberto s-a nascut in Italia, unde la numai patru ani si-a inceput cariera muzicala. Este un artist versatil cu aparitii de succes in binecunoscutele musical-uri ‘Poveste din cartierul de vest’ si ‘Mizerabilii’ precum si ca prezentator al unor emisiuni tv de marca din Letonia. A castigat de doua ori selectia nationala Eurovision in Letonia, in anul 2007 impreuna cu formatia Bonaparti.lv si in 2008 alaturi de grupul Pirates of the Sea, clasandu-se pe locul 11 in finala Eurovision de anul trecut de la Belgrad.

Citeste si:
DN1: Circulația va fi restricționată, timp de o lună, între Predeal...
DN1: Circulația va fi...

Geta Burlacu - Moldova

‘O femeie care canta’, Geta este un artist care inglobeaza o multime de stiluri muzicale si imagini scenice. In ea se intalnesc patosul unei bocitoare din Balcani, senzualitatea muzicii latine, libertatea ritmurilor de jazz, lirica unui cantec frantuzesc si pasiunea muzicii tiganesti. In 2007 a cantat alaturi de ‘Buena Vista Social Club’ pe cele mai importante scene din Romania, iar in 2008 a reprezentat Moldova pe scena festivalului Eurovision cu piesa ‘A century of love’.

Raffaele - Belgia

Artist pop-latino-rock, asa cum se descrie, Raffaele este ‘un baietel cu o chitara in mana’, predestinat sa cante. Pentru el, muzica este o modalitate de a scapa de realitate, un vis construit nota cu nota, intr-o lume care ii apartine exclusiv. Muzica lui este un mix intre cele trei stiluri, pe versuri in dulcea limba italiana.

Citeste si:
Concursul Complet Internațional de la Karpatia Horse Show,...
Concursul Complet...

Sergey Grigoryan - Armenia

Lista succeselor muzicale ale lui Sergey incepe in 2002 si este intrerupta numai de succesul de care s-a bucurat ca profesor la ‘Scoala de teatru si cantec’ din Armenia. Numeroase premii nationale stau martore ale admiratiei fanilor si criticilor pentru artistul armean Sergey Grigoryan. Dar sa nu credeti ca celebritatea i s-a urcat la cap. Conform unui studiu facut in pregatirea ‘Premiilor tineretului armean’ (2007), Sergey a fost desemnat ca ‘cel mai misterios artist’, care are ‘cel mai bland si dezinteresat zambet’ si caruia ‘nu i s-a urcat celebritatea la cap’!

The Marker - România

Totul a inceput in 2007, cand solistul Paul Mates si-a propus sa formeze o trupa. A chemat alaturi de el cativa prieteni, artisti si ei, si au format o trupa noua, intr-o formula si cu un stil total diferite de cele pe care le abordasera anterior. Au inceput lucrul la primul album cu versuri in limba engleza si au participat la primul lor mare concert. Prima mare realizare a venit in octombroe 2008, cand au castigat ‘Battle of the Bands’, eveniment gazduit de Hard Rock Cafe din Bucuresti.

Citeste si:
Concurenții de la America Express, emoționați după ce au primit...
Concurenții de la America...

Nikolay Demidov - Rusia

‘Eroul unei noi ere’, asa cum este supranumit, Nikolay este primul cantaret rus care aduna laolalta, in muzica sa, elemente de pop romantic si lounge. Muzica sa, a carui compozitor este, emana optimism, profunzime si mesaje de pace si iubire. In 2004, compune ‘Milky Way’, piesa ce va figura pe coloana sonora a seriei TV ‘Mukhtar se intoarce’. In 2005, premiul festivalului New Wave ii este inmanat de faimoasa cantareata Alla Pugacheva. In 2009, a obtinut locul 2 la Festivalul international Discoveryfest, desfasurat la Varna, Bulgaria.

Ziua 2

Olia Tira -Moldova

Nascuta in Moldova, Olia Tira si-a descoperit pasiunea pentru muzica de la o varsta frageda. In prezent studiaza la Academia de Muzica din Chisinau, sectiunea ‘Jazz si varietati’. Seria succeselor sale a inceput in 2004 la Festivalul Amber Star din Yurmala, culminand in 2009 cu selectia nationala pentru Eurovison, unde s-a clasat pe locul 4.

Citeste si:
Festivalul World Class: #BeHealthy va avea loc în București pe 7...
Festivalul World Class:...

Marcela Garcia Cruz - Mexic

Nascuta in San Luis, Mexic, Marcela devine parte a cunoscutei trupe Grupo Jeans, datorita pasiunii ei pentru muzica. A jucat un rol, secundar e adevarat, alaturi de Antonio Banderas, in ‘Zorro 2′ si a fost protagonista in telenovela ‘Idolos de Joventud’.

4 Yuz - Turcia

Patru fete. Aceasta este descrierea pe care producatorul a oferit-o pentru cei patru talentati artisti. 4 yuz, adica 4 fete, 4 stiluri si personalitati diferite, dar care rezoneaza in aceeasi directie. Stilul lor proaspat si tinerest le-a adus, curand dupa inregistrarea primului disc, admiratia si iubirea publicului. Toti cei patru membri au studii muzicale, dar si hobby-uri din cele mai diverse: pe Gulnur o pasioneaza arta si design-ul italian, Onur este licentiat ca jucator de volei profesionist, Didem adora sa faca scufundari (datorita, in parte, faptului ca a locuit pana la 14 ani in Suedia), iar Ilkay se poate mandu cu aparitii in cadrul echipei nationale turce de baschet.

Rolf Jr. - Estonia

Nascut in Estonia, cu o voce de bariton si ocupatie de freelancer, cum insusi se descrie, Rolf este un obisnuit al scenei sau studioului de televiziune. Se mandreste cu experienta de actor, cantaret, fotomodel si are la activ nenumarate aparitii in tara sa natala, inclusiv in finala selectiei nationale pentru Eurovison in 2008.

Smadar Akray - Israel

Smadar Akray este o artistă israeliană foarte cunoscută şi apreciată în ţara sa. A fost solistă în trupă de jazz “Jazz download” care a participat în multe festivaluri şi evenimente speciale. În 1996 a participat la “Israel Festival” ca solistă a proiectului Mozaic.Smadar este vocea specială care se poate auzi pe multe coloane sonore şi numeroase reclame difuzate pe canalele televiziunilor din Israel.

Marios Tofi - Cipru

Marios a fost educat încă de la 8 ani în spiritul muzicii. A studiat pianul, chitara, saxofonul, teoria muzicii, a luat lecţii de canto, dar nu s-a oprit aici. A studiat baletul clasic, dansurile latino şi flamenco timp de 7 ani. Premiile nu au întârziat, Marios câştigând numeroase festivaluri şi concursuri în ţara sa şi în străinătate, dintre care menţionăm doar Eurovision Junior în 2004, Song-Magic în Bulgaria, Palangos Gaida 2005 în Lithuania, Discovery 2006 în Bulgaria, Slavianski Bazaar în Belarus, Canzoni del Mondo 2006 în Italia şi Universong în Spania.

Jasmine - România

Jasmine s-a nascut la Petrosani în 1985 si si-a dovedit talentul înca de la 13 ani. A facut parte din trupa Ooops, dar în 2007 a decis sa se concentreze pe cariera solo, parasind astfel trupa. A câstigat multe premii dintre care mentionam doar Gaudeamus International Student’s Festival, Discoveryfest în Bulgaria si a colaborat cu diversi artisti ca exemplu trupa BUG Mafia.

Ovi - Norvegia

norvegia-oviOvidiu Jacobsen este un artist cunoscut de publicul românesc şi în special de cel din Braşov, datorită apariţiei sale pe scena festivalului Cerbul de Aur în 2005. Deşi nu a câştigat niciun premiu atunci, l-au încântat căldura şi admiraţia publicului braşovean şi a promis că va reveni. Anul acesta Ovi îşi ţine promisiunea şi încearcă din nou să câştige simpatia publicului şi voturile juriului. Influenţele sale sunt Billy Joel şi Elton John al căror fan înfocat este.

Ziua 3

Claudia Faniello - Malta

Cântăreaţa malteză Claudia Faniello se bucură de o popularitate crescândă, nu numai în ţara ei, dar şi în străinatate. Crescută sub protecţia şi oarecum în umbra fratelui ei, cunoscutul Fabrizio Faniello (care a participat la Cerbul de Aur), Claudia este hotărâtă să-i calce pe urme. Câştigătoare a nenumarate concursuri musicale organizate în Malta, şi participantă neobosită la selecţiile pentru Eurovision, Claudia este o cântăreaţă versatilă, care şi-a dovedit măsura talentului în apariţiile live din turneele internaţionale în Muntenegru, Italia, România, Turcia, etc.

Emin Hasan - Azerbaidjan

Desi pregătit pentru a deveni contabil, Emin a perseverat în a face exact ce-i place cel mai mult: să cânte. După obţinerea dimplomei de la Universitatea de Artă din Azerbaijan, Emin a avut multe apariţii la evenimente şi concursuri organizate în ţara sa şi în străinatate. A câştigat concursul naţional “Cheia de aur” 1998 şi a fost premiat la festivaluri din Belarus şi Ucraina.

Glen Vella - Malta

Admirator înfocat al părinţilor săi, Glen şi-a început cariera la 13 ani. Un artist popular în Malta, a participat la numeroase showuri televizate şi îşi împrumută frecvent vocea pentru reclame şi jingle-uri. Seria succeselor sale a pornit în 2000, odată cu începutul colaborării cu artista Eleanor (care a câştigat Cerbul de Aur 2004). Colaborarea cu talentatul compozitor Paul Giordomaina a fost una fructuoasă, Glen interpretând cu emoţie piesele de suflet compuse de Paul. Îi place să experimenteze, în muzică, astfel că trece cu uşurinţă prin balade, cântece dance, RnB, jazz sau etno-indie. A fondat corul gospel “Animae” (Suflete), cu care performează neobosit în biserici şi la nunţi. Numeroase roluri în musical-uri, spectacole de televiziune, apariţii la festivaluri şi concerte în aer liber completează cartea de vizită a artistului.

Laura - Finlanda

Câştigătoare a 2 premii Emmy, Laura Voutilainen este o figură cu ştate vechi în muzica internaţională. A înregistrat 9 albume care au câştigat premiul dublu de platină, a facut parte din echipa care a dus la Londra spectacolul musical “What a feeling!” şi a reprezentat Finlanda la Eurovision 2002. Îi place să danseze, să cânte la violoncel, dar nu se dă înapoi nici de la acrobaţii aeriene.

Ori Piaf - Israel

Ori Piaf este o cântăreaţă foarte cunoscută în Israel mai ales pentru reprezentaţiile susţinute în faţa unor personalităţi de excepţie precum Primul Ministru şi Preşedintele ţării sale. Este considerată o adevărată urmaşă a celebrei cântăreţe Edith Piaf, ale cărei melodii le interpretează într-o manieră proprie. A susţinut numeroase spectacole în toată Europa, interpretând melodii din repertoriile multor ţări printre care şi România. Anul acesta, la Cerbul de Aur, vrea să ofere publicului românesc un show unic şi nemaiîntâlnit.

Nadine - România

Licenţiată în muzică a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Facultatea de Jazz. În prezent este backing vocal în trupa Loredanei Groza “Agurida” şi a colaborat cu faimoasa trupă românească Voltaj. A câştigat multe premii în Belarus şi în Bulgaria şi are o pasiune pentru actorie şi cântările live.

Orlin Pavlov - Bulgaria

Născut la 23 aprilie în Bulgaria, Orlin face parte dintr-o familie de artişti de operă, care i-au îndrumat dragostea şi paşii către muzică. A avut numeroase apariţii ca actor, dar şi ca dansator, în proiecte internaţionale, în România, Turcia, Italia, Olanda, Croaţia sau Germania. În 2003, împreună cu trupa Kaffe, câştiga locul 3 la Cerbul de Aur. Trei ani mai târziu, îşi încearcă norocul într-o carieră solo, cu piesa “Dream on”.

Antonino - Italia

Pasionat de muzică, Antonino a început de tânar un periplu la concerte şi festivaluri. În 2005, câştigă premiul “Amicii”, şi tot în acest an câştigă şi “Discul de aur” pentru primul său single, “Ce la faro”. În 2006 îi apare primul album iar în septembrie câştigă premiul Lucio Battisti pentru cel mai bun cântăreţ. Anul trecut şi-a lansat al doilea album, ce conţine single-ul care a facut furori în Italia, “Resta come sei”.

Pasha - Moldova

Născut în mai 1986, Pasha a fost înconjurat de muzică de când era copil. La 7 ani studia deja pianul. A câştigat multe premii în ţară şi străinătate: premiul I la “Vocile Transnistriei” 2003, primul premiu “Stars of Elat” în 2005, premiul I “Faces of friends” în 2007 şi premiul I în 2008 “Songs of the world”.

Asadar, avem 25 de concurenti, unii mai cunoscuti, altii mai putin cunoscuti, dar toti cu sanse egale la cucerirea trofeului de anul acesta. Nu uitati! Pe 1 septembrie incepe ‘Cerbul de aur 2009′ la Brasov, unde vom vedea cine pleaca acasa cu premiul cel mare anul acesta.

Powered by


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.