Yuppy 12 Iulie 2019 18:22
Autoritatile oraselului Utrecht din Olanda au ales sa transforme acoperisul a sute de statii de autobz in adevarate oaze de verdeata pentru albine, intr-o incercare de a sprijini populatiile polenizatoare.

Un total de 316 acoperisuri au fost renovate si acoperite cu verdeata si cu plante sedum.

Acestea nu doar ca ajuta la biodiversitatea orasului, pentru bondari sau albine, dar ajuta si la captarea pulberii fine de praf si depoziteaza apa de ploaie. Sunt ingrijite de muncitori care ajung in fiecare locatie conducand vehicule electrice, pentru ca fiecare statie a fost dotata cu aparaturi necesare, scrie The Independent.

Solutia nu este ultima adoptata de Utrecht pentru a imbunatati calitatea aerului. Pe viitor sunt in plan proiecte pentru introducerea a 55 de autobuze electrice pana la finalul anului, iar pana in 2028 transportul public sa fie unul mai prietenos cu natura. Electricitatea folosita pentru a alimenta autobuzele ar urma sa vina direct de la morile de vant olandeze. In plus, este in plan o schema care va permite rezidentilor sa primeasca finantare sa isi transforme si ei acoperisurile in unele naturale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.