In Vrbani din Croatia, tara afectata de deseuri, s-a inaugurat prima cafenea care isi propune sa nu produca gunoaie. In principiu se va refuza folosirea lucrurilor inutile si se vor utiliza mai ales materiale reciclabile, achizitiile fiind in mare de la localnicii care produc articole din materiale organice.

Cafeneaua este situata in apropierea unei asociatii care gazduieste ateliere ecologice despre un stil de viata mai sanatos si fara risipa. In meniu sunt incluse produse vegane si cafele, ceaiuri (servite cu alune, lapte), sucuri naturale, smoothies sau chiar si bere vegana.

O practica sigura este ca gunoiul menajer sa se transforme in ingrasaminte bio si ulterior sa ajunga la fermierii din zona. Acestia stabilesc apoi reduceri la fructele folosite pentru deserturi.

Locatia se bazeaza pe o filosofie care presupune sa nu se foloseasca zahar la plicuri, tacamuri sau paie de plastic, noteaza TimeOut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.