Se pare ca ideea nu este chiar una originala, astfel de speculatii datand inca de prin 1800, noteaza Descopera. Concret, unele fructe au anumite culori pentru a atrage atentia animalelor care le consuma, actionand ca un semnal pentru vietatile care ulterior le imprastie semintele.

Rezultatele au fost oferite de mai multi oameni de stiinta de la Universitatea Ulm din Germania. Aici, Omer Nero impreuna cu colegii sai, au adunat mai multe date dupa studierea fructelor coapte si a frunzelor de la 97 de plante din Uganda si Madagascar. Daca pana acum se neglija analiza motivelor evolutiei fructelor in anumite culori, acum studiul s-a axat strict pe acest aspect. Culoarea fructelor ar putea fi o mostenire de la stramosii plantelor din prezent, cele cu structura asemanatoare, totodata existand posibilitate ca factorii de mediu sa influenteze.

Concluziile au fost ca mamiferele consuma in general fructe cu grad de reflectenta crescut in zona verde a spectrului de culori, iar pasarele pe cele din zona rosie.