Mai jos poti gasi o tehnica simpla si la indemana care te va ajuta sa adormi in doar cateva minute.

Daca ai probleme cu somnul, probabil ca ai incercat deja toate trucurile posibile. Ai facut o baie fierbinte, ai baut lapte cald, ai numarat oi si ai luat pastile de valeriana. Degeaba! Orice ai face, pare imposibil sa adormi mai devreme de 1 noaptea.

Nu te descuraja. Oamenii de stiinta au descoperit un trucu care te poate ajuta sa adormi mai repede si sa te bucuri de un somn odihnitor. Tot ce trebuie sa faci este sa citesti o carte pret de 6 minute.

Oamenii de stiinta sunt convinsi ca cititul este cea mai buna metoda de a te relaxa. In plus, din cauza miscarii ochilor si a efortului pe care creierul trebuie sa il depuna pentru a decodifica intelesul textului, oamenii adorm mai repede atunci cand citesc decat atunci cand numara oi sau beau lapte cald.

Daca te temi ca te va prinde intriga romanului si nu vei mai putea adormi deloc, savantii ne asigura ca cititul poate actiona ca un somnifer indiferent de genul pe care il citim. Asa ca, data viitoare cand nu poti adormi, deschide o carte si citeste cateva pagini.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.