Tinerii din ziua de azi masoara altfel succesul.

Modul traditional in care se masoara succesul – cumparandu-ti masini si apartamente – este depasit in zilele noastre. Din ce in ce mai multi tineri prefera sa stea in chirie sau sa circule cu mijloacele de transport in comun decat sa isi cumpere casa si masini.

Studiile arata ca milenarii, generatia nascuta intre 1983 si 1994, rareori cumpara case si, chiar si mai rar, autoturisme. De fapt, tinerii din ziua de azi nu isi mai doresc sa detina aceste lucruri scumpe.

De ce se intampla acest lucru?

Sociologii cred ca acest lucru se intampla deoarece tinerii inca sufera de pe urma crizei financiare. Dar, acesta nu este cel mai important motiv. Ceea ce conteaza cu adevarat este ca generatia actuala este diferita de cea a parintilor sau bunicilor nostrii.

Tinerii din ziua de azi au alte valori si masoara altfel succesul. Oamenii considerati de succes investesc in experiente, nu in obiecte. Oamenii nu mai sunt interesati de obiectele materiale De ce sa iti cumperi o masina cand poti merge cu taxiul? De ce sa iti cumperi o casa intr-un loc exotic cand poti inchiria un apartament pe Airbnb?

La fel, de ce sa cumperi o casa intr-un oras daca nu stii daca vei fi acolo peste 10 sau 20 de ani. Tinerii din ziua de azi isi doresc mobilitate, iar o casa nu le permite sa obtina acest lucru.

Experientele sunt singurele lucruri care conteaza pentru tinerii din ziua de azi. Nu se vor devaloriza niciodata si nimeni nu ti le poate fura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.