Un mesaj important pe care orice femeie ar trebui sa il citeasca.

Nu, acesta nu este un colaj cu imagini inainte si dupa dieta.

Scriu aceste cuvinte din inima si ma doare.

In poza din stanga sunt eu inainte de a avea copii. Nu existau vergeturi sau cicatrici. Buricul era la locul lui. Aveam un abdomen plat. Tineam dieta pe atunci. Am tot facut poze in acea perioda pentru a urmari progresul. Daca as pune aceasta fotografie cu mine pe Facebook nu ar fi ceva rau. Acesta este un corp acceptat de societate.

Credeam ca daca sunt mai aproape de greutatea ideala ma voi iubi. Nu mancam carbohidrati si abia daca ma atingeam de cateva legume. Doar carne. Dar imi placea pentru ca pierdeam in greutate rapid si cu cat oasele erau mai evidenta, cu atat ma apreciam mai mult. Am ajuns sa urasc carnea si aveam arsuri la stomac. Iar, cand ma uitam la imagini, ma consideram grasa.

Lumea imi spunea ca arat bine, sanatoasa. Ma admirau. Pana si eu ma admiram uneori. Mi-am cumparat haine noi. Eram asa mandra.

In imaginea din partea dreapta sunt eu acum. Burtica. Nu se vede niciun os – doar vergeturi si celulita. Oamenii nu vor sa vada aceasta poza. Dintr-o data nu mai este OK. Nu este ceva placut ochiului. Nu mai am un corp care sa fie admirat.

Acest corp nu este doar rezultatul dietei cu carne. Este rezultatul al tutror mancarurilor – fructe, legume, carbohidrati, paste, orez, prajituri, ciocolata. Nu pot spune ca mananc mereu sanatos, dar in 99% din cazuri incerc.

Burtica, vergeturile si cicatricile sunt pentru ca am facut un copil. Am mancat mai mult tort. Am baut mai mult vin. Dar, pentru un motiv pe care nu il inteleg, nu imi mai placea acest corp.

Acest corp nu mai merita lenjerie intima sexy sau haine noi. Uneori nici nu voiam sa fac poze cu mine insarcinata pentru ca imi era rusine de cat de mare sunt. Nu imi mai admiram corpul.

Citeste si:
Ce i-a făcut Alex Dobrescu mamei Cristinei Cioran: Vreau să-i cer...
Ce i-a făcut Alex Dobrescu...

Ma simteam de parca oamenii ma obligau sa imi iubesc corpul. Eu voiam sa fiu slabla. Dar, la naiba, cand eram slabla nu eram fericita. Si, cu siguranta, nu eram nici sanatoasa.

Dar, stiti ceva? Am obtinut mai multe cu acest corp decat am obtinut cu corpul meu vechi. Am mancat mai multe mancaruri delicioase. Am trait mai mult, am daruit mai mult si m-am bucurat mai mult. Am creat viata. Acest corp ar trebui admirat.

Eu ar trebui sa ma admir. Ar trebui sa ma iubesc.

Da, inca imi doresc sa arat ca in prima fotografie, dar vreau sa ajung acolo intr-un mod sanatos. Vreau sa fiu mandra si impacata cu acest corp. Vreau sa imi placa ce am acum. Nu, de fapt vreau sa iubesc ce am acum.

Indiferent de ce masura esti, meriti sa fii sarbatorita.

Asa ca iubeste-ti corpul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.