Yuppy 2 August 2016 19:00
Acest podcast spune povesti care te pot ajuta sa adormi.

Potrivit mitologiei grecesti, Hermes, cel mai isteti dintre zei, si-a folosit inteligenta pentru a spune povesti atat de lungi si incurcate incat a reusit sa il adoarma pe monstrul cu multi ochi, Argus. Dupa acelasi principiu, insomniacii moderni sunt sfatuiti sa numere oi inainte de culcare sau sa lectureze cartea de telefoane. Numai ca, potrivit unui studiu realizat de Universitatea Oxford, numaratul oilor nu prea functioneaza. Insomniacii se chinuie sa isi tina ochii deschisi in timpul zilei, dar cand, in sfarsit, se baga la culcare, sunt napaditi de anxietate care suprima oboseala.

Cercetatorii de la American Academy of Sleep Medicine au descoperit ca un anumit tip de povesti, ascultate inainte de culcare, pot fi un remediu excelent pentru insomniaci. Este vorba despre povestile care nu cresc in tensiune si al caror final nu se leaga de cuprins.

Drew Ackerman, creatorul podcastului „Sleep with Me”, a avut ideea ingenioasa de a se lega de acest tip de naratiune pentru a crea povesti pentru insomniaci. Povestile sunt construite ca un labirint, iar vocea sa grava si monotona este perfecta pentru te ajuta sa adormi.

Daca aveti probleme si nu reusiti sa adormiti noaptea, incercati sa ascultati acest podcasta. Cu peste 1.3 milioane de descarcari pe luna, ar trebui sa aiba efectul scontat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.