Sase vinificatori creativi au ales ciorchini de struguri rosii si albi din regiunea Basque, Spania, si i-au amestecat cu antocian, un pigment din sucul plantelor care ofera fructelor culoarea violet, rosie sau albastra, si cu colorant alimentar. Rezultatul este un tip nou de vin, intr-o incantatoare nuanta de albastru.
Cei sase tineri nu au nicio calificare in comertul cu vin, dar si-au petrecut ultimii doi ani in colaborare cu Universitatea din Basque pentru a crea reteta perfecta.
In afara faptului ca este o culoare inedita, tinerii au ales albastrul si datorita simbolisticii sale. Potrivit acestora, culoarea albastra reprezinta miscare, inovatie si infinit si este o schimbare asociata cu schimbarea."
In cee ce priveste gustul, vinul albastru este mai dulce decat cel rosu sau alb desi nu contine zahar. O sticla costa 11 dolari si continue 11.5% alcool. Vinul albastru este comercializat momentan in Spania, Franta, Marea Britanie, Germania si Olanda.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
Femeia care rescrie felul în care copiii învață să vorbească
Sursa: start-up.ro
-
5 jocuri de jucat cu copiii în zilele ploioase
Sursa: garbo.ro
-
Oana Radu a pierdut în instanță în fața fostului soț, Cătălin Dobrescu!...
Sursa: kudika.ro
-
Patronatele Bancare și federațiile sindicale au semnat noul Contract Colectiv...
Sursa: futurebanking.ro
-
Răzvan Ghenu, Arggo: Ne confruntăm cu din ce în ce mai multe atacuri cibernetice
Sursa: retail.ro
-
Soarele răsare din Vestul României: Județul Arad pregătește un nou parc...
Sursa: wall-street.ro