Yuppy 26 Mai 2016 16:16
Acest autobuz ar permite automobilelor sa circule sub el.

Aglomeratia din metropole constituie o problema majora, mai ales pentru transportul public. Autobuzele se deplaseaza mai greu prin ambuteiaje, ramanand de multe ori blocate in trafic minute in sir. Chinezii par sa fi gasit solutia ideala pentru aceasta problema: autobuzul care circula deasupra masinilor.

Numit "Transit Elevated Bus" (TEB), conceptul a fost prezentat la cea de-a 19-a editie a Beijing International High-Tech Expo. Potrivit creatorilor, autobuzul ca circula pe doua benzi de circulatie in acelasi timp, avand o capacitate de pana la 1.400 de pasageri. Vehiculul va circula deasupra strazii, cu o viteza de pana la 65 kilometri pe ora.

Datorita capacitatii sale, TEB ar putea sa ia locul a 40 de autobuze normale, reducand astfel emisiile de carbon cu 2.500 de tone. Mai mult, autobuzul va fi alimentat partial cu energie electrica. Creatorii conceptului sustin ca un astfel de autobuz ar costa mai putin decat o garnitura de metrou.

Daca proiectul va fi aprobat, autobuzul va intra in circulatie intr-un an.

Cum vi se pare conceptul?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.