Yuppy 25 Mai 2016 19:05
Un raport ONU arata ca plasticul biodegradabil nu se descompune in oceane.

Studii recente estimeaza ca, pana in anul 2050, in oceane se va gasi mai mult plastic decat pesti. Dat fiind ca deseurile menajere reprezinta o problema atat de grava, este necesar un program de protejare a mediului inconjurator.

Pungile din plastic biodegradabil au fost considerate o solutie sustenabila, menita sa salveze planeta. Numai ca, studii recente contrazic beneficiile extraordinare pe care le-ar avea punga biodegradabila. Un raport ONU arata ca plasticul marcat ca biodegradabil nu se descompune in oceane atat de repede pe cat se crede.

Plasticul biodegradabil a fost creat pentru a fi mai putin durabil si pentru a se descompune mai usor. Numai ca, potrivit raportului, conditiile necesare pentru ca acest plastic sa se descompuna exista doar in laborator.

„Multe din pungile de plastic etichetate drept biodegradabile se descompun doar la temperaturi de 50 de grade Celsius, care nu sunt intalnite in oceane”, explica Jacqueline McGlade, conducatoarea Programului pentru Mediu ONU. Mai mult decat atat, acest plastic nu este plutitor si, deorece se scufunda, nu poate fi expus razelor UV care ajuta la descompunere.

ONU estimeaza ca productia globala de plastic a crescut cu 4% din 2014, depasind 311 milioane de tone metrice. Cel putin 8 milioane de tone metrice ajung in oceane in fiecare an.

In concluzie, chiar daca plasticul biodegradabil este un material interesant, trebuie sa gasim o solutie sustenabila care sa protejeze mediul inconjurator.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.