Yuppy 24 Martie 2016 18:24
Oamenii de stiinta sustin ca structura creierului difera la liberali si conservatori.

Toata lumea stie ca multe din valorile liberalilor si conservatorilor se bat cap in cap. Numeroase studii au aratat ca, in timp ce liberalii pretuiesc lucruri precum egalitatea si protejarea celor vulnerabili, conservatorii sunt mai inclinati spre patriotism si respectul fata de autoritate.

Potrivit unui studiu nou, diferentele dintre liberali si conservatori ar putea fi determinate de structura creierului si a modului in care acesta rezolva problemele.

"Conservatorii prefera, in general, structura si rigoarea si vor raspunsuri clare, in timp ce liberalii au o toleranta mai ridicata fata de ambiguitate si complexitate si sunt mai deschisi", a spus Carola Salvi, conducatorul studiului, potrivit Huffington Post.

Potrivit studiului, liberalii sunt mai creativi, in timp ce conservatorii sunt inclinati spre analiza.

Nu felul in care un grup sau altul rezolva o problema este importanta, ci procesul in care oamenii se angajeaza pentru a rezolva problema, mai sustine autorul studiului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.