Studii recente arata ca anumiti oameni nu sunt nici matinali, nici pasari de noapte.

Erwin Schrodinger, laureat al premiului Nobel pentru fizica, a adus contributii semnificative in domeniul mecanicii cuantice si a relativitatii generale. Un lucru mai putin stiut despre genialul om de stiinta este ca nu era in stare sa lucreze dimineata. Atunci cand i-a fost oferit un post de profesor la o universitate prestigioasa, Schrodinger a refuzat pe motiv ca nu poate lucra dimineata. Universitatea a inteles si i-a mutat cursurile dupa-amiaza.

Erwin Schrodinger poate fi catalogat drept o pasare de noapte – persoanele care prefera sa doarma pana mai tarziu deoarece sunt mai alerti seara. Aceasta este una din tipologiile de baza. Cealalta sunt oamenii matinali – persoanele care sunt alerti la primele ore ale diminetii.

Dar, un om de stiinta din Rusia sustine ca aceste tipologii nu cuprind toate obiceiurile de somn. Potrivit acestuia, exista oameni care se simt energetici atat dimineata cat si seara, dar si oameni care se simt letargigi toata ziua.

Savantul a ajuns la aceasta concluzie in urma unui studiu in care a studiat tiparul de somn a 130 de persoane. Asadar, daca te plangi ca esti obosit tot timpul, este posibil sa faci parte din una din noile tipologii descoperite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.