Un studiu recent arata ca oamenii care isi asuma riscuri sunt mai inteligente decat restul.

De cele mai multe ori, asumarea de riscuri de vazuta ca un comportament impulsiv, specific persoanelor imature. Dar, potrivit unui studiu recent, citat de Huffingtonpost, cei care isi asuma riscuri au o inteligenta mai dezvoltata decat restul.

Oamenii de stiinta de la centrul de cercetare scandinav, SINTEF, de la Universitatea Turku, din Finlanda, au descoperit o diferenta de materie alba intre creierul celor sa isi asuma riscuri si celor care prefera sa aleaga drumul cel sigur.

La studiu au participat 34 de persoance, cu varsta cuprinsa intre 18 si 19 ani. Acestia au luat parte la o simulare in care trebuiau sa conduca o masina si sa treaca de 20 de semafoare. Li s-a spus ca trebuie sa termine testul cat mai repede. Participantii aveau de ales intre a se opri la fiecare semafor sau a risca.

Rezultatele studiului au aratat ca cei care au luat decizii mai rapide si au ales sa riste aveau o inteligenta mai mare decat cei care au ales calea sigura. Autorii studiului spun ca provocarile stimuleaza creierul, dezvoltand capacitatile analitice si cognitive.

Cu toate ca rezultatele acestui studiu sunt interesante, este nevoie de cercetari mai in profunzime pentru ca a se putea ajunge la o concluzie definitiva.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.