Un studiu a gasit o conexiune intre culoarea blanii si agresivitatea pisicilor.

Fascinatia oamenilor pentru pisici dateaza de mii de ani. Diferite studii au arata ca pisicile ii vad pe oameni ca niste pisici bizare care nu sunt in stare sa vanaze sau ca pe niste servitori care le hranesc si au grija de ele.

Un studiu nou a incercat sa afle de ce anumit pisici sunt blande, in timp ce altele sunt extrem de agresive. Cercetatorii de la Universitatea California au chestionat 1,274 de stapani de pisici. Intrebarile au variat de la sex, culoarea blanii, comportament si tot asa.

Potrivit rezultatelor studiului, exista o conexiune intre culoarea blanii si agresivitatea pisicilor. Astfel, pisicile femele de culoare ornaj, negru cu alb sau gri cu alb tind sa fie mai agresive. De cealalta parte, cele mai calme pisici sunt cele gri, negre sau tarcate.

Cercetarii au tinut sa mentioneze faptul ca, doar pentru ca exista o corelatie intre culoare blanii si agresivitate, nu inseamna in mod necesara ca acest factor este cauza exclusiva a comportamentului agresiv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.