Tot ceea ce trebuie sa stii despre ISLAM si nimeni nu ti-a povestit pana acum.


John L. Esposito si Dalila Moghaded au coordonat un amplu studiu Gallup, prin care au fost intervievati un miliard de musulmani din intreaga lume. Rezultatele cercetarii sunt stranse intr-un best-seller care se numeste 'Tot ceea ce trebuie sa stii despre ISLAM si nimeni nu ti-a povestit pana acum.'

Am gasit editia in limba italiana a volumului acum cateva luni si nu am stat pe ganduri prea mult, am luat-o pentru ca, mi-am spus eu atunci “e de datoria mea sa fiu informata in acest moment al lumii in care traiesc, cand se intampla atatea tensiuni, cand izbirea dintre doua civilizatii este atat de puternica si imposibil de evitat. E de datoria mea sa cunosc despre cultura, traditiile si sistemul de valori al unor oameni cu care impart aceeasi planeta”. Prima concluzie cu care am ramas citind aceasta carte a fost: ISLM nu este egal terorism! Sa iei actiunile brutale ale unui grup care se identifica cu ceea ce ei numesc “credinta” si sa generalizezi asupra unor oameni care vor sa traiasca in pace la fel ca noi, este nedrept...

Dupa ce am strans o mare cantitate de date cu privire la opiniile musulmanilor din toata lume, le-am analizat in incercarea de a da un raspuns intrebarilor pe care oricine dintre noi si le pune in acest moment istoric: Cine sunt extremistii? Musulmanii vor democratie? Si daca da, cum si-o imagineaza ei? La ce aspira cu adevarat femeile musulmane? Ideile aduse de aceasta carte sunt simple: pe baza acestor intrebari, lasam ca raspunsurile sa fie sugerate de probe statistice, adica vocea a un milliard de musulmani, si nu doar vocile singulare ale expertilor sau ale extremistilor.”, explica cei doi autori. "

Cercetarea efectuata de Gallup, arata o multime de observatii, dar cea mai cruciala este aceea ca: intalnirea dintre comunitatile occidentale si cele musulmane sunt inevitabile."

7 curiozitati despre ISLAM pe care nu ti le-a zis nimeni pana acum

1. Cine sunt musulmanii?

Citeste si:
Erdogan avertizează în legătură cu amenințările împotriva...
Erdogan avertizează în...

Despre Islam si musulmani se vorbeste in termeni largi si vagi, dar sunt mai multe interpretari ale acestei religii si mai multe tipuri de musulmani. Ei apartin unor natiuni diverse, culturi, grupari etnice sau tribale; vorbesc limbi diferite si au obiceiuri diferite. Marea majoritate a musulmanilor traiesc in Africa si Asia si nu in lumea araba, iar arabii sunt o cincime dintre toti musulmanii de pe planeta. Comunitatile cele mai extinse de musulmani se gasesc in: Indonezia, Banglades, Pakistan, India si Nigeria. Milioane de musulmani se afla si in Europa, Canada si SUA. Exista sunitii, care reprezinta 85% dintre musulmani si 15% siitii.

2. Maria, mama lui Iisus este mentionata de mai multe ori in Coran decat in Noul Testament

Precum Iisus si Moise, Profetul Mohamed s-a nascut pentru a divulga mesajul sau, in zona Orientului mijlociu, unde s-a raspandit cu repeziciune. Musulmanii il adora pe Dumnezeul lui Avram, precum evreii si crestinii. Musulmanii ii recunosc pe profetii biblici si revelatia divina pe care au primit-o Moise, Iisus. Astfel, Moise, Iisus si Maria (mama lui Iisus) sunt nume cunoscute pentru musulmani. De altfel, Maria este specificata mai des in Coran decat in Noul Testament.

Citeste si:
FOTO emoționant: Sute de musulmani s-au adunat la rugăciune într-o...
FOTO emoționant: Sute de...

Citeste continuarea pe Garbo.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.