Yuppy 3 Iulie 2015 15:41
Cei 7 liceeni romani care au urmat cursurile de leadership organizate de Honeywell la U.S. Space & Rocket Center s-au intors acasa inspirati si plini de energie.

308 elevi din 40 de tari au avut ocazia sa participe la editia din acest an a Honeywell Leadership Challenge Academy (HLCA), un program unic de leadership, ce a durat doua saptamani, la US Space & Rocket Center (USSRC) din Huntsville, Alabama.

HLCA a folosit tehnologii interactive, ateliere stiintifice si exercitii in echipa pentru a le preda copiilor angajatilor Honeywell, cu varste cuprinse intre 16 si 18 ani, abilitati de leadership in domeniul stiintei, tehnologiei, ingineriei si matematicii (STEM). Activitatile au avut un format distractiv si inovator menit sa incurajeze studiul. Programul a fost proiectat pentru a le consolida elevilor abilitatile de leadeship si pentru a le dezvolta capacitatile prin provocari practice.

Cele mai puternice 7 lectii de leadership de la cei 7 elevi romani, la intoarcerea lor in tara:

  1. Imbratisarea esecului. „Charles Dickens spunea «Ne confectionam singuri lanturile care ne subjuga ». Esecul este o certitudine a vietii, depinde de noi sa ne parasim zona de confort si sa ne transformam greselile in oportunitati de invatare. Esecul nu este un lucru rau, insa frica de esec este. Daca vrem sa atingem succesul, trebuie sa renuntam la frica si sa acceptam esecul”, a declarat Andra-Ioana Curutiu.
  2. Inteligenta emotionala, empatie si munca in echipa. „Am invatat ca, pentru a fi un lider eficient, trebuie sa fiu membru al echipei. Abilitatile mele de comunicare sociala s-au imbunatatit. Asta ma bucura foarte mult intrucat acum stiu ca o mai buna comunicare si o mai buna empatie sunt esentiale pentru o colaborare eficienta si pozitiva cu orice echipa”, a spus Adriana Gabriela Ionica.
  3. Increderea in sine reprezinta punctul de plecare in leadership. „Aceste 2 saptamani mi-au oferit increderea ca pot face orice imi propun”, ne-a spus Paul Oana.
  4. Curajul este o virtute atat in viata, cat si in afaceri. „Acest program m-a facut sa imi doresc sa devin pilot”, marturiseste Popa Alexandru.
  5. Dezvoltarea diversitatii este una dintre provocarile unui bun lider. „Nu am cuvinte pentru a descrie experienta. Am interactionat si colaborat cu toti acesti oameni minunati din intreaga lume, am avut sansa sa observ si apreciez moduri de gandire din cele mai diverse”, a declarat Nicu Stacu.
  6. Coordonarea si comunicarea echipei de leadership sunt abilitati care pot fi dobandite, spune Vlad Gligor. „Partea mea preferata a fost reprezentata de Aviation Challenge intrucat am invatat cum sa interactionam in mod pozitiv cu echipa noastra, sa luam initiative, sa le comunicam in interiorul echpiei si sa ne coordonam mai bine.”
  7. Vocea fiecaruia este importanta. Am invatat ce inseamna cu adevarat munca in echipa: mi-am facut multi prieteni din lumea intreaga pe care, in ciuda diferentelor culturale, era de parca ii stiam de-o viata, si am invatat cat de important este ca fiiecare sa se faca auzit in cadrul echipei,” a declarat Vlad-George Florea.
Pe durata programului, elevii au intalnit oameni de stiinta, ingineri si fosti astronauti care le-au consolidat competentele de baza in materie de leadership si le-au impartasit din propria experienta profesionala. Elevii s-au implicat in activitati de munca in echipa, cum ar fi proiectarea, construirea si testarea propriilor rachete, au participat la instruire astronautica, misiuni cu navete spatiale si au simulat mersul pe Luna in simulatoare.

De la lansarea sa din 2010, Honeywell, in parteneriat cu USSRC, a oferit peste 1.450 de burse pentru elevi si 26 elevi romani. Bursele sunt acordate in urma unui proces riguros de depunere si analiza a cererilor, pe baza rezultatelor academice si a implicarii in activitati in folosul comunitatii. Contributiile financiare ale angajatilor Honeywell ajuta la finantarea acestor burse, inclusiv in ceea ce priveste taxa de scolarizare, masa, cazarea si materialele necesare programului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.