Este superb!

Sunt multe locuri care merita vizitate atunci cand te afli in Moscova, dar te-ai fi gandit vreodata ca metroul este unul din ele? Deschis oficial in 1935, metroul Moscovei se intindea pe atunci pe distanta a 11 km si era format din 11 statii, toate pe aceeasi linie. De atunci, sistemul a avansat atat de mult incat acopera peste 300 de km, are 188 de statii si este unul din cele mai aglomerate din lume.

Construit sub egida lui Stalin, metroul moscovit a fost una din cele mai ambitioase proiecte arhitecturale ale URSS-ului. Stalin isi dorea ca fiecare statie sa arate ca un palat subteran, impodobit cu pereti de marmura, candelabre extravagante si tavan inalt.

Curand dupa moarte lui Stalin, insa, statiile de metrou au fost aduse la o forma simplista, iar decoratiunile luxoase au stranse si stocate in diferite depozite.

Dupa caderea URSS-ului, unele statii de metrou au fost restaurate si au devenit adevarate bijuterii istorice. Sunt si astazi la fel de frumoase ca in urma cu 50 de ani.

Foto main: metrou sursa Shutterstock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.