In loc de rezolutii pe care nu le poti respecta, iata 10 lucruri minore pe care le poti schimba pentru a fi mai fericit in 2015.

La sfarsitul fiecarui an ne promitem ca in anul care va veni vom manca mai sanatos, vom bea mai putin si vom mergem la sala des. Ne spunem ca asta e ultima tigare, ultima relatie nociva, ultima noapte alba. Ne dam cuvantul ca vom citi mai mult si vom petrece mai mult timp zambind si mai putin suparati pe te miri ce. Nu prea reusim sa ne tinem de promisiunile astea si o luna mai tarziu suntem la o alta petrecere, cu o tigare in mana, cochetand cu o persoana care stim ca nu este potrivita.

In 2015, in loc sa facem promisiuni pe care stim ca nu le putem tinem, iti propunem sa faci mici schimbari care te vor ajuta sa fii mai fericit si mai sanatos.

Lucreaza din picioare

Foto: Juhan Sonin via Flickr.com

In cazul in care nu stiai deja, statul jos dauneaza grav sanatatii. Atunci cand stam pe scaun, activitatea electrica a muschilor de la picioare se opreste, nivelul arderii caloriilor scade la 1 pe minute, enzimele care ajuta la arderea grasimiii scad si ele cu 90% si tot asa. Cu trecerea timpului, oamenii care petrec majoritatea timpului pe scaun, au mai mult sanse sa sufere de boli cardiovasculare, obezitate sau diabet.

Potrivit oamenilor de stiinta, statul pe scaun mai mult de 6 ore pe zi poate duce la o moarte prematura. Mai mult, potrivit unui studiu recent pentru fiecare 2 ore petrecute pe scaun, sansele de cancer la colon cresc cu 8%.

Problema este ca, pentru majoritatea oamenilor care lucreaza in corporatii, statul jos timp de 8-9 ore pe zi este inevitabil. O solutie ar fi inlocuirea birourilor standard cu birouri tip tribuna, la care se poate lucra din picioare.

Renunta la bauturile acidulate

Foto: sucuri sursa Shutterstock.com

O doza de Coca-Cola contine 35 de grame de zahar, adica echivalentul a sase lingurinte de zahar. Niciun alt produs natural nu contine o cantitate atat de mare de calorii si zahar si nu are acelasi efect asupra sanatatii precum sucurile acidulate.

Mai mult, sucurile acidulate duce la stimularea unei substante chimice din creier asociate recompenseaza, dandu-ne astfel impresia ca facem ceva bun, desi nu este deloc asa.

Citeste si:
Care este numele real al lui Blaze de la Survivor România!...
Care este numele real al lui...

Iesi afara mai des

Foto: natura sursa Shutterstock.com

Cel mai simplu mod prin care iti poti incarca bateriile si schimba starea de spirit este prin a lua o pauza de la timpul petrecut in fata calculatorului si a iesi in aer liber. Potrivit studiilor, plimbarile regulate imbunatatesc memoria si reduc sansele aparitiei cancerului la san.

Muta-ti „sediu” langa o fereastra

Foto: barbat muncind langa o fereastra sursa Shutterstock.com

Pe langa faptul ca vei avea o priveliste frumoasa, faptul ca lucrezi, mananci sau conversezi langa o fereastra iti poate imbunatati starea de spirit, te face sa fii mai alert si te ajuta sa dormi mai bine noaptea. Expunerea la lumina naturala ajuta corpul sa isi seteze ceasul biologic.

Beneficiile luminii naturale sunt vizibile mai ales in timpul muncii. Potrivit unui studiu, oamenii care muncesc intr-u birou fara ferestre dorm mai prost si pierd in medie cam 46 de minute de somn pe noaptea.

Citeste si:
5 intenții de Anul Nou pentru sănătatea ta emoțională
5 intenții de Anul Nou pentru...

Downloadeaza o aplicatie pentru fitness

Foto: antrenament sursa Shutterstock.com

Daca nu ai timp de mers la sala, poti descarca una din multele aplicatii de fitness. 7 Minute Workout este o aplicatie care te ajuta sa iti antrenezi intreg corpul in doar 7 minute. Acest antrenament concentrat poate fi facut oriunde si nu necesita echipament special.

Aplicatia poate fi downloadata aici

Citeste mai mult

Foto: persoana citind sursa Shutterstock.com

Rezolutia lui Mark Zuckerberg pentru 2015 este sa citeasca o carte noua la fiecare doua saptamani. O provocare interesanta pe care fiecare din noi ar trebui sa o accepte.

Daca nu stiti ce carti sa cititi, Neil deGrasse Tyson a realizat aceasta lista de carti pe care orice persoana inteligenta ar trebui sa le citeasca. Printre cartile recomandate se numara Biblia, Aventurile lui Guliver, Principele, Arta razboiului sau Originea speciilor.

Citeste si:
Cele mai comune rezoluții pe care le au oamenii de Anul Nou
Cele mai comune rezoluții pe...

Foto main: oameni fericiti sursa Shutterstock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.