Daca cei mai multi emit teorii despre cum se va sfarsi lumea pe 21 decembrie, NASA este atat de sigura ca acest lucru nu se va intampla incat a lansat un videoclip intitulat 'De ce nu s-a sfarsit lumea ieri' cu 10 zile inainte de termen.

Expertii in astronomie si in miscarea planetelor demonteaza in videoclip teoriile despre Apocalipsa mayasa. Specialistii NASA sunt, de fapt, atat de siguri ca lumea nu se va sfarsi pe 21 decembrie, incat au postat mesajul pe internet cu 10 zile mai devreme.

"Daca urmaresti acest film, inseamna un singur lucru... lumea nu a luat sfarsit ieri" este mesajul cu care incepe videoclipul urmat de o serie de explicatii prin care specialistii NASA incearca sa demonstreze faptul ca, de cele mai multe ori, caldendarul mayas a fost interpretat gresit.

Una dintre teoriile prevestitoare spune ca Nibiru, o planeta calatoare descoperita de sumerienii antici, va lovi Pamantul pe 21 decembrie, eradicand rasa umana. Oamenii de stiinta, in schimb, spun ca nu exista o asemenea planeta, videoclipul celor de la NASA pretinzand ca toate teoriile apocaliptice sunt construite pe o mare neintelegere.

"Nu a existat nicio profetie mayasa care sa prevestească sfarsitul lumii", a spus Dr John Carlson, directorul Centrului pentru arheoastronomie, care studiaza fenomenul 2012 de 35 de ani.

"Repetitia este punctul cheie al fenomenului 2012", a precizat Dr Carlson, adaugand: "Conform teologiei mayasilor, lumea a fost creata cu 5.125 de ani in urma, intr-o data pe care am scrie-o sub forma 11 august, 3114 î.Hr. De la data aceasta, care acum va ajunge din nou la 0, s-au scurs 13 cicluri mayase, dar nicio profetie distructiva nu se potriveste cu acest punct", a adaugat Carlson.

Mai multe astfel de explicatii puteti urmari in videoclipul de mai jos.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.