NASA si National Oceanografic and Atmospheric Administration (NOAA) au publicat in urma cu cateva zile o serie de imagini cu Pamantul vazut noaptea din spatiu. Imaginile sunt pur si simplu captivante.

In urma cu un an, un nou senzor, denumit VIIRS (Visible Infrared Imaging Radiometer Suite) a fost montat la bordul satelitului Suomi NPP. Spre deosebire de senzorii existenti deja, VIIRS este suficient de sensibil pentru a detecta pana si stralucirea nocturna a atmosferei Pamantului sau lumina unei singura nave de pe mare, spun oamenii de stiinta NASA.

Asa se face ca, imaginile surprinse de satelitul Suomi NPP dezvaluie un Pamant diferit de ce ati vazut pana acum, unul care, in timpul noptii, se transforma din Planeta Albastra intr-o planeta intunecata strabatura de siruri luminoase feerice.

„Din aceleasi motive pentru care merita sa vedem cum arata Pamantul din spatiu in timpul zilei, merita sa il vedem si pe timpul noptii. Spre deosebire de oameni, Pamantul nu doarme niciodata, a declarat Steve Miller, cercetator in cadrul NOAA.

Pentru a aprecia asa cum trebuie aceste imagini captivante surprinse din spatiu, va indemnam sa urmariti, pe langa imaginile din GALERIA FOTO, si clipul de mai jos.

Sursa foto: NASA


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.