Aproximativ 200 de oameni locuiesc in ceea ce poate fi descris drept unul din cele mai captivante locuri de pe planeta.

La cateva sute de kilometri de orasul Tokyo, in Marea Filipinelor, se afla insula vulcanica Aogashima. Ceea ce face acest loc cu totul si cu totul special este faptul ca in uriasul crater vulcanic a fost ridicat un oras.

Aproximativ 200 de oameni locuiesc in ceea ce poate fi descris drept unul din cele mai captivante locuri de pe plante. Micuta insula Aogashima face parte din arhipeleagul Izu si are o forma cat de poate de bizara: gazduieste in interiorul ei un vulcan mai mic. Cu alte cuvinte, avem de-a face cu un vulcan mai mic aparut in interiorul unui vulcan mai mare. Insula masoara 3.5 kilometri in lungime si 2.5 kilometri in latime. Intreaga populatie a insulei este concentrata intr-o mica parte a bazinului.

Desi am fi tentati sa credem ca locuitorii sunt izolati de restul lumii, acestia au la dispozitie un magazin, o scoala, un oficiu postal si un heliport. Mai mult, insula destine si propria pagina pe internet.

Pentru cei care vor sa viziteze aceasta insula, accesul este destul de dificil si se poate face doar cu elicopterul sau feribotul. Odata ajunsi acolo, insa, vor descoperi un loc excelent pentru relaxare: izvoare cu apa termala sau o sauna publica aflata in preajma acestora. Insula ofera si cateva activitati pentru cei mai energici, ca scuba diving sau drumetii.

Inainte de a va face bagajele, trebuie sa mai stiti ca vulcanul de pe insula este inca activ. Ultima eruptie a avut loc in urma cu 200 de ani si a ucis atunci in jur de 140 de oameni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.