Kobe Luminarie este un festival de lumini extraordinar care comemoreaza an de an unul din cele mai puternice cutremure care a lovit Japonia.

Pe 17 ianuarie 1995, Japonia se confrunta cu unul din cele mai puternice cutremure din istoria contemporana a tarii. Seismul, cu epicentrul la doar 20 de kilometri de orasul Kobe, a avut magnitudinea de 6.9 grade pe scara Richter. Orasul Kobe, fiind cel mai aproape de epicentru, a fost si cel mai afectat de cutremur. In total, 6.434 de oameni si-au piedut viata.

Pentru a aduce un tribut miilor de victime ale cutremurului, administratia orasului a organizat in luna decembrie a aceluiasi an un festival al luminilor, Kobe Luminarie. Prima editie a festivalului s-a numit “Dreams and Light” si a venit ca un mesaj de speranta adus locuitorilor din Kobe, speranta ca, foarte curand, orasul lor va fi restaurat.

Au trecut de atunci 17 ani si, desi initial nu a fost gandit ca un eveniment anual, frumusetea festivalului si popularitatea pe care acesta a cunoscut-o intr-un timp atat de scurt, au determinat organizatorii sa il organizeze in fiecare constant. Foarte curand, Kobe Luminarie a devenit astfel amintirea unui cutremur care a devastat Japonia.

Trecand peste superba intsalatie de lumini, un alt aspect care ne-a impresionat la acesr festival este ca existenta sa depinde exculsiv de public si de donatiile pe care acestia le fac. Avand in vedere faptul ca intrarea este libera, suma donata trebuie sa fie destul de mare pentru a asigura minunatia care se intampla in Kobe an de an.

Becurile si LED-urile au fost donate de guvernul Italiei, iar intalatia a fost conceputa de designerul italian Valerio Festi si Hirokazu Imaoka, un locuitor al orasului Kobe.

Mai multe imagini cu minunatul festival de lumini din Kobe in GALERIA FOTO

Sursa foto: Kobe-mari


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.