Piata muncii e o jungla, iar procesul de angajare poate fi un adevarat calvar. Lucru firesc cand te lupti pentru o pozitie intr-o companie de top. Asa ca, daca va bate gandul sa aplicati pentru un post la Facebook sau Google, exersati mai intai cu aceste 20 de intrebari ridicol de dificile care i-au incurcat pe aplicanti.

Nu e vorba ca angajatorii abia asteapta sa te prinda pe picior gresit la interviurile de angajare, doar ca au nevoie de oameni mai mult decat pregatiti, ci si extrem de inteligenti, cu o gandire multilaterala. Asa ca, pe langa clasica "Unde te vezi peste 5 ani?", angajatorii de top au in desaga si cateva intrebari neconventionale care iti vor testa creativitatea si capacitatea de a face fata unor situatii neasteptate. Asa ca, daca va bate gandul sa aplicati pentru un post la Facebook sau Google, exersati mai intai cu aceste 20 de intrebari ridicol de dificile care i-au incurcat pe aplicanti.

"Daca ai fi micsorat la dimensiunea unui creion si pus intr-un blender, cum ai iesi de acolo?" (Goldman Sachs)

"Vinde-mi un creion invizibil" (P&G)

“Cinci tipi, de varste diferite, intra intr-un bar si se aseaza la o masă rotunda. Care este probabilitatea ca ei sa se aseze in ordinea crescatoare, dupa varsta?” (Susquehanna International Group)

"Cate mingii de basket poti depozita intr-o camera?" (Google)

"Estimati cate avioane se afla in prezent pe cer" (Towers Watson)

"Din 25 de cai, alegeti-i pe cei mai rapizi trei. Intr-o cursa, doar cinci cai pot concura in acelasi timp. Care este minimul de curse de care este nevoie? (Bloomberg)

"Cate semafoare sunt in Manhatan?" (Argus Information & Advisory Services)

"Cati zimti are o moneda de 25 de centi?" (Delloite)

"Ai un tort si trei bucati din el trebuie taiate in opt bucati egale, cum faci?" (Blackrock).

"Urci pe o scara. Poti inainta cu cate o treapta sau cu cate doua. Daca scara are N trepte, in cate moduri distincte o poti parcurge de jos pana sus?" (Google)

"Pe o scara de la 1 la 10, cat de ciudat te consideri?" (Capital One)

"Ce au lemnul si alcoolul in comun?" (Guardsmark)

Citeste si:
Cum integrezi tehnologia 4.0 ca să-ți crești afacerea online
Cum integrezi tehnologia 4.0...

"De ce crezi ca doar un procentaj mic al populatiei castiga peste 150.000 de dolari? (New York Life)

"Cum sunt facute bomboanele M&M?" (US Bank)

"Poveste-mi pe scurt ce s-a intamplat in ultimii 10 ani in SUA" (Boston Consulting)

"Cate sticle de bere sunt baute intr-o saptamana" (Nielsen Company)

"Cum reactionezi daca 7 din 10 clienti iti spun NU (Enterprise Rent-A-Car)

"Daca as fi un duh intr-o sticla si ti-as putea da jobul visurilor: care este acela si unde te-ai vedea?" (Pottery Barn)

"Cum ai vinde un telescop in anii 1750, atunci cand nimeni nu stia despre cosmos, galaxii sau Luna" ((VWR International)

"Un mar costa 20 de centi, o portocala costa 40 de centi, iar un grapefruit costa 60 de centi. Cat costa o para?" (Epic Systems)


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.