Societatea Romana de Medicina Estetica si Dermatologie Cosmetica si Chirurgicala lanseaza campania Act smart, be cool!, de informare a tinerilor despre pericolele netratarii la timp a acneei. Aceasta se va desfasura in perioada iulie – decembrie 2011 si o va avea ca ambasador pe tanara vedeta de numai 15 ani, Miss Mary. Scopul campaniei este acela de a informa corect si de a convinge tinerii ca cea mai eficientă solutie pentru vindecare acneei este consultarea unui medic dermatolog.

Acneea este o afectiune a epidermei aparuta ca urmare a unei hipersecretii a glandelor sebacee fiind caracterizata prin puncte negre, puncte albe sau cosuri care apar la suprafata pielii. In unele cazuri, pot sa apara si leziuni mai profunde denumite chisturi. Acneea este cea mai intalnita boala de piele pentru ca afecteaza peste 80% dintre adolescenti. Lasata netratata sau tratata necorespunzator, poate afecta pielea definitiv prin aparitia cicatricilor.

Campania „Act smart, Be cool!” incearca sa vina in intampinarea tinerilor cu informaţie corecta, specializata si sa ii indrume sa consulte medicul pentru a obtine rezultate eficiente. In cadrul campaniei, medici dermatologi vor merge saptamanal in scoli si licee din Bucuresti pentru a le tine elevilor cursuri despre tratarea acneei. In paralel, va fi lansat un site interactiv cu informatie specializata.

Incepand din luna septembrie pana in decembrie 2011, SRME va organiza sesiuni de informare saptamanale in scoli si licee in Bucuresti. Cursurile vor fi sustinute de medici dermatologi de renume si vor avea un format interactiv.

Pe site-ul www.getcool.ro tinerii pot gasi informatii despre acnee postate de medici dermatologi membri ai SRME, un forum unde pot discuta cu specialisti si o lista de cabinete din toata tara. Site-ul are un design atractiv si propune multe activitati interactive cum ar fi descarcarea unor mesaje de incurajare din partea lui Miss Mary, jocuri sau concursuri cu premii.

“Acneea este o boala care nu lasa doar urme fizice, ci si psihice prin scaderea increderii in sine a adolescentilor, mergand pana la traume de lunga durata. Tinerii trebuie sa stie, insa, ca tratamentul este foarte simplu si ca informarea corecta împreuna cu consultarea unui medic specialist pot vindeca acneea eficient. Scopul campaniei este sa incurajeze tinerii sa se informeze si sa stie ca vizita la medicul dermatolog este ce mai simpla solutie pentru acnee” afirma doamna doctor Mihaela Leventer, Presedinte SRME.

Citeste si:
Cum să faci compania ta o destinație de top pentru tinerii din...
Cum să faci compania ta o...

„Este ingrozitor sa fii tanar si sa ai un chip care nu te reprezinta deloc. In timp, felul in care arati ajunge sa inlocuiasca cine esti si sa te schimbe definitiv. Sfatul meu pentru tinerii de varsta mea este sa nu permita ca acest lucru sa se intample! Eu ii sfatuiesc sa ia atitudine si sa mearga la specialistul dermatolog, care ii va ajuta sa fie cool imediat.” declara Miss Mary.

Act Smart, Be Cool!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.