Are 18 km in latime si 55 in lungime. Este una dintre cele mai bogate tari din lume si este condusa de o familie regala. Are o populatie de aproximativ 2 ori mai mica decat cea a Bucurestiului si este considerat un adevarat Las Vegas pentru zona Golfului Persic. Detine cea mai lunga autostrada suspendata din lume si o construieste in prezent si pe cea de-a doua. Statul Bahrein este cu adevarat un loc Altfel!

Bahrein este una dintre cele mai tolerante tari din Golf
Lumea araba este recunoscuta pentru traditionalismul extrem si pentru regulile foarte stricte. Cu totii stim ca arabii nu mananca porc sau nu consuma alcool pentru ca religia nu permite acest lucru. De asemenea femeiile, de cele mai multe ori, isi acopera capul sau fata cu o esarfa.

Regatul Bahreinului face insa exceptie. In ciuda faptului ca este o tara araba, in micul, dar bogatul regat, se prepara foarte des carne de porc, iar alcoolul se consuma in aceleasi cantitati ca si in orice tara Europeana. Practic, regimul impus de regele Hamad Khalifa nu se aseamana cu nici un alt regim din golful Persic.

Turistii sunt atrasi de acest loc fascinant datorita bogatiei, iar localnicii au inteles ca pot sa imbine foarte usor cultura araba cu distractia si astfel sa multumeasca pe orcine.

Mai mult, locuitorii din Arabia Saudita trec in Regatul Bahreinului (datorita autostrazii suspendate “King Fahd”) pentru a se distra in cluburile din aceasta tara, iar dimineata se intorc acasa usor mai… veseli.

Hamburgerul de camila
Considerata o delicatesam, carnea de camila este in general consumata in zonele arabe, mai degraba in zona Golfului Persic. Totusi, in Bahrein exista un restaurant (printre putinele din lume) care ofera hamburgeri cu carne de camila.

Pretul este unul pe masura, echivalentul a 40 de dolari, probabil influentat si de faptul ca nu foarte multe restaurante ofera acesta reteta. Restaurantul functioneaza in cadrul hotelului Crowne Plaza.

Michael Jackson a locuit in Bahrein
Intr-o perioada in care pop-starul a avut de suferit in urma acuzatiilor de pedofilie, Bahreinul a reprezentat o casa buna. Michael a fost considerat un apropiat al familiei regale si a petrecut mai bine de un an in compania acestora. Chiar daca a ajuns in aceasta zona ca oaspete, iar scopul a fost unul foarte clar: sa stea departe de ochii lumii, starul american nu s-a putut abtine si a “deschis” de cateva ori paginile ziarelor de scandal.

Citeste si:
Reuters: G7 va plafona prețul petrolului rusesc. De când va intra...
Reuters: G7 va plafona prețul...

Michael Jackson a vrut sa-l influenteze pe regele Hamad Khalifa sa construiasca un “ Neverland” – versiunea araba, cu moschei, minarete sau piramide, iar staful a sesizat ca regele prefera sa acorde mai mult timp “jocului” decat problemelor tarii. Nu in ultimul rand, superstarul a fost acuzat spre sfarsitul sederii sale ca nu si-a respectat o promisiune fata de familia regala (conditie pe care ar fi semnat-o atunci cand a acceptat sederea prelungita) si anume, inregistrarea unui nou album cu dedicatie spre onorabilele gazde.

In Bahrein gasesti cei mai multi localnici
Chiar daca pare ciudat, Bahreinul chiar este locuit de persoane nascute si crescute acolo. Revenind, afirmatia nu este deplasata, deoarece in locuri precum Qatar sau Dubai (alte zone arabe), localnicii adevarati mai reprezinta doar 10% din totalul populatiei care “circula” prin aceste locuri.

Citeste si:
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au căsătorit în Las Vegas
Jennifer Lopez și Ben Affleck...

Dorinta de expansiune din partea guvernelor locale din Qatar sau Dubai, migratia catre locuri mai bune si slujbe mai bine platite, a dus la popularea zonelor cu oameni din toate colturile lumii, iar localnicii au fost depasiti in unele cazuri si cu 10:1.

Acest lucru este important, deoarece la un procent de 75% de localnici din totalul populatiei, cultura araba si traditiile sunt mult mai bine pastrate in aceasta zona.

Nu exista plaje
Daca am reusit sa va convingem sa vizitati Bahreinul, din pacate trebuie sa taiati de pe lista capitolul plaja. O sa spuneti: Bine, dar este o insula, cum sa nu aibe nicio plaja? Raspunsul este simplu, Bahreinul are plaja, chiar foarte multa, dar in proportie de 95% este detinuta de mediul privat. Adica, multi oameni de afaceri au cumparat bucatica cu bucatica plajele insulei in scop propriu. Nici macar una nu este deschisa pentru publicul larg.

Citeste si:
Bogat sau sărac? Ce spune zodia ta despre câți bani vei face în viață
Bogat sau sărac? Află ce...

Este singurul stat din Golf care organizeaza alegeri
Cred ca pare destul de ciudat sa vedem astazi cum un loc ca Bahreinul (ca si Libia, Egipt, Tunisia sau Yemen) are probleme interne. Dupa cum l-am prezentat mai sus pare intr-adevar un paradis. Mai mult, intr-o zona araba, unde mai exista in continuare societati inchise, statul Bahrein este singurul care organizeaza alegeri libere.

Chiar daca sunt acuzatii de coruptie, iar Opozitia a boicotat ultimele alegeri pe motiv ca familia regala a furat voturile, Parlamentul este ales prin votul direct al fiecarui cetatean, iar acest lucru este unic in Golful Persic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.