O scurta incursiune in lumea interlopa internationala. Cele mai periculoase gasti din lume care controleaza traficul de carne vie, droguri sau arme.

foto main : alancleaver_2000 via flikr.com

Area Boys
In ultimii 30 de ani in Nigeria a activat una dintre cele mai temute gasti din lume. Numiti Area Boys, membrii din aceasta gasca s-au facut remarcati pentru teroarea care au semanat-o in randul populatiei . Din pacate recrutarea membrilor incepe de la varste fragede, astfel foarte multi copii au fost crescuti in acest spirit al infractiunilor. Gasca are un numar impresionant de membri,estimarea aproximativa este de 35,000, iar infractiunile comise pornesc de la trafic de droguri, crime sau starnirea revoltelor.
Autoritatile locale sustin ca din cauza saraciei si din cauza consumului ridicat de droguri din randul populatiei, clanul nu poate fi eradicat, deoarece intr-un final localnicii ii acopera pe infractori.

Mafia Jamaicana
Cunoscuti pentru violenta iesita din comun si pentru uzul excesiv al armelor de foc, membri mafiei jamaicane sunt foarte periculosi pentru ca sunt sustinuti de doua dintre cele mai puternice partide care conduc tara. Liderii Partidului Poporului si liderii Partidului Laburist au fost de foarte multe ori vazuti in compania unor membri marcanti ai temutei grupari.
Din pacate, jamaicanii nu se pot baza nici pe politia locala care are de asemenea foarte multe legaturi cu liderii mafioti.
Gasca jamaicana cuprinde aproximativ 20,000 de acoliti si este responsabila in general pentru traficul de droguri si intimidare. Teritoriul de operare al jamaicanilor se intinde pana in partea estica a Statelor Unite.

Wah Ching
Aproximativ 7,000 de membri sunt afiliati la aceasta organizatie criminala. De origine din Hong Kong, gasca Wah Ching si-a exstins afacerile pana in SUA, mai exact in San Francisco si Los Angeles. Chiar daca organizatia si-a facut simtita prezenta incepand cu anii ’60, foarte multe surse indica faptul ca Wah Ching a fost infiintata acum 300 de ani.

Gasca se face responsabila in primul rand pentru piraterie. In 1995, un raid de amploare a dus la descoperirea unei adevarate fabrici subterane in Los Angeles unde erau piratate produse ale Microsoft. Valoarea prejudiciului s-a ridicat la acea perioada la 18 milioane de dolari.

Primeiro Comando Da Capital
Formata in 1993 in Sao Paulo, Brazilia, gasca numara in prezent aproximativ 8,000 de membri. Organizatia a functionat initial ca forma de protest la adresa guvernului din acea perioada, dar ulterior s-a concentrat mai mult pe acte teroriste, intimidare si colectarea taxelor de protectie. Chiar daca majoritatea liderilor sunt incarcerati, organizatia este foarte bine sudata, iar lucrurile merg in continuare fara nicio problema.

Citeste si:
George Tănase și Ionuț Rusu, în stare de șoc la America Express....
George Tănase și Ionuț Rusu,...

In 2006, ca sa-si demonstreze forta, liderii Primeiro Comando Da Capital au organizat simultan revolte in 79 de inchisori din intreaga tara.

Aryan Brotherhood
Gruparea este recunoscuta pe teritoriul american ca fiind una dintre cele mai violente . Numara in prezent aproximativ 15,000 de membri si se face responsabila de mai multe crime, tunuri financiare si evaziuni fiscale, dar in ultimul timp au fost semnalate si cazuri de trafic de droguri.

Fratia Ariana a luat nastere in anul 1964 si de atunci au activat non-stop, schimband mai multi lideri. Arienii sunt foarte renumiti pentru faptul ca nu sunt intimidati de nimic. Frica de pedeapsa nu exista in randul membrilor. De aceea autoritaile au mari probleme in stoparea acestui fenomen pentru ca nu pot sa-I ameninte cu absolut nimic.

Gasca arienilor se face responsabila de aproximativ 20 % din omorurile care au loc in penitenciare intre detinuti si se presupune ca aproximativ 1% din totalul incarceratilor din SUA fac parte din aceasta grupare.

Citeste si:
Cu ce te poți deplasa eficient într-un oraș aglomerat: Top 5...
Cu ce te poți deplasa...

Gasca Ariana a fost prezentata si in faimosul serial Oz: Inchisoarea Federala.

Bloods
Termenul desemneaza mai multe grupari de cartier care sunt unite prin ideologie. Los Angeles este locul unde acest tip de gasca este cel mai intalnit, aproximativ 30,000 de membri in prezent. Aceste gastia au aparut in anii ’80 ca raspuns la gastile Crips (care activau in acel moment).

Rivalitatea dintre cele doua bande a fost din start foarte mare, iar in anii ’80 a avut loc unul dintre cele mai mari incidente intre doua grupari mafiote. In urma altercatiei aproape 200 de oameni au murit.
Bloods sunt renumiti pentru furturi, crima si trafic de droguri.

18th Street Gang
Tot in Los Angeles, dar cu o mica exstensie in zona centrala a SUA, activeaza si gasca 18th Street. Se presupune ca aceasta gasca este defapt latura americana a sud-americanilor de la Mara 18.

Citeste si:
Armata israeliană susține că a găsit arme în spitalul Al-Shifa din...
Armata israeliană susține că...

Organizatia este foarte bine organizata si foarte disciplinata. In prezent este cea mai mare din Los Angeles, cu un numar estimat la 65,000 de membri. Expertii sustin ca in afara de SUA, 18th Street Gang mai activeaza si in alte 10 tari din Europa.
Cele mai cunoscute infractiuni atribuite acestei gasti sunt traficul de droguri, prostitutia si traficul de arme.

Mungiki
Gruparea numara un numar impresionant de oameni si activeaza pe teritoriul Kenyei, cu precadere in Nairobi.. Specialistii sustin ca organizatia este formata din aproximativ 500,000 de oameni. Defapt, cuvantul “mungiki” in limba locala inseamna “multime”.

Brutalitatea incredibilia a membrilor a bagat spaima si in autoritati care se feresc sa ia masuri de frica repercursiunilor. Majoritatea crimelor, violurilor, mutilarilor si intimidarilor din Kenya au in spate aceasta organizatie. Principala metoda prin care acestia se impun este decapitarea cu ajutorul macetei.
In ciuda numarului foarte mare de membri, planurile organizatiei nu sunt foarte cunoscute.

Citeste si:
Un jandarm si iubita lui, acuzati ca au exploatat doua adolescente...
Un jandarm si iubita lui,...

Mara Salvatrucha (MS-13)
Trafic de oameni, droguri si arme. Aici se incadreaza celebra organizatie sud-americana. Pornita in Salvador, in perioada razboiului civil din anii ’80, gasca a strans intre timp aproximativ 60,000 de membri si si-a mutat afacerile pe teritoriul american.

Aceasta grupare este atat de faimoasa incat a reusit sa influenteze legile din Slavador si Honduras. De asemenea a reusit sa-l rapeasca si sa-l ucida (intr-un final) chiar pe fiul presedintelui din Honduras. In concluzie, gruparea nu se lasa intimidata de absolut nimic si este foarte bine organizata.

Un raport al FBI arata faptul ca membri organizatiei MS-13 sunt cei mai periculosi din intreaga lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.