De cele mai multe ori joburile sunt foarte vanate pe piata. In schimb exista cateva meserii la care oamenii nu se prea inghesuie. De ce? Ramane de vazut...

"Cititor" de sexe
Meseria de cititor de sexe implica identificarea sexului la pasari. Acest job este cel mai des intalnit in cadrul fermelor de pasari, cand este nevoie de cineva care sa identifice daca puii de pasare sunt femele sau masculi, iar astfel sa se ia o decizie asupra viitoarei destinatii a animalului.
Acest job implica sa ai niste maini foarte delicate (pentru a nu omora puiul) si de asemenea o privire agera.

Mirositor de subrat
Cand mergem sa ne alegem deodorantul avem foarte multe variante.De fiecare data ne gandim ca trebuie sa mirosim frumos si fresh, pentru a nu atrage critici negative. Producatorii de antiperspirante ofera joburi foarte interesante.
Cei care testeaza daca antiperspirantul are efect trebuie sa miroasa subratul fiecarui individ supus la test. Asta implica sa identifice daca dupa o zi de munca cel care a folosit un antiperspirant mai miroase ca la inceputul zilei, atunci cand l-a folosit pentru prima data.
Dupa ce mirosul este identificat el este clasat, iar antipersiprantul primeste un calificativ. Daca trece cu brio atunci el intra in productia de masa, daca nu, chimistii trebuie sa rezolve problema.

Tester pentru mobila
Atunci cand veti schimba canapeaua sa va ganditi la cei care au testat modelul inaintea dumneavoastra. Companiile de mobila angajeaza diferite persoane pentru a le testa produsele. Astfel, diferitele modele care ajung in magazine sunt defapt probate de multi alti oameni tocmai pentru a descoperi eventualele probleme.

Colector de venin
Industria farmaceutica scoate foarte des la concurs diferite posturi. Probabil cele mai periculoase sunt acelea in care jobul implica colectarea veninului de la serpi. Pentru a produce vaccinul anti-venin, companiile de profil apeleaza la persoane care se pricep si au curajul sa colecteze veninul de la serpi.
Posturile sunt in general bine platite, dar implica destul de multe riscuri.

Recuperatorul de avioane
La fel ca orice companie de leasing auto, companiile de leasing ce opereaza pe sectorul aviatie au recuperatorii lor. Astfel, exista piloti care sunt trimisi pentru a recupera avioanele pentru care nu si-au mai platit ratele. Profilul angajatului ideal este foarte pretentios. In primul rand acesta trebuie sa stie sa piloteze, aproximativ toate modele de avioane din lume, sa aibe o experienta foarte bogata (multe ore de zbor la activ) si sa fie dispus sa urmareasca aparatele de zbor oriunde in lume
Banuiesc ca acest job este ideal, muncesti si te plimbi in acelasi timp ... si mai esti si platit pentru asta.

Citeste si:
România va cumpăra 32 de avioane F-35, valoarea contractului...
România va cumpăra 32 de...

Mascotele
Chiar daca la noi nu este un domeniu foarte dezvoltat, profesia de mascota este foarte des intalnita peste ocean. In SUA, anual sunt angajati aproximativ 300,000 de oameni anual care sa imbrace diferite costume de mascote.
Totusi, jobul nu este foarte bine platit, in general el fiind destinat studentilor sau celor care nu au o pregatire academica dezvoltata.
Oricum, trebuie privita si partea plina a paharului, in permanenta esti inconjurat de majorete...

„Body-part” Model
Modelingul nu este doar pentru cei mai frumosi dintre noi. Modelingul poate fi o meserie foarte banoasa, chiar si pentru cei care nu arata bine din cap pana in picioare, dar care, de exemplu, au niste maini perfecte.
Companiile recruteaza diferite persoane care au tot felul de parti ale corpului perfecte. De exemplu o firma care produce farduri, poate sa angajeze diferite persoane care au ochi frumosi, dar care nu exceleaza in alte parti.

Citeste si:
Adevărată față a Rusiei: 10 fotografii oneste de Aleksandr Petrosyan
Adevărată față a Rusiei: 10...

Scafandrul mingilor
Din nou, aceasta meserie este mult mai intalnita peste ocean. In Statele Unite, golful este unul dintre cele mai apreciate sporturi. Foarte multi americani se relaxeaza jucand golf, de asemenea orice teren de golf este prevazut si cu o proba care implica apa.
De cele mai multe ori, cei care joaca, evita sa trimita mingile in apa, iar atunci intervine cel care este platit special pentru a „culege” mingile. Profilul: scafandru profesionist, dispus sa caute acul in carul cu fan.

Excitatorul hambarului
Chiar daca suna dubios, exista oameni care sunt platiti sa colecteze sperma de la animalele care se reproduc pe aceasta cale. In general fermele de vaci sunt cele care apeleaza la astfel de indivizi dispusi sa presteze acest tip de munca.
Exista doua modalitati in aceasta directie. Fie individul foloseste un aparat special care este gandit pentru acest lucru, fie se foloseste de vechea si traditionala metoda ce implica, sa spunem... mai multa dexteritate.

Citeste si:
Tinerii români iau cu asalt joburile străinilor, fără a părăsi...
Tinerii români iau cu asalt...

Curatatorul de voma
Am pastrat ce este mai tare pentru sfarsit. Parcurile de distractie angajeaza personal special pentru a colecta resturile ce provin de la varsaturi. Cei care vin sa se distreze trebuie sa stie ca daca nu au un stomac tare, dupa ce se dau jos din montagne russe s-ar putea sa ii faca viata mai putin placuta unui alt individ care o sa colecteze resturile dupa el.
In general slujbele sunt prost platite, iar cei care se ocupa de aceste lucruri sunt in general oameni care nu-si gasesc absolut niciun alt job.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.