Despre par se pot spune multe. In primul rand el este o arma a seductiei, poate fi in acelasi timp si un complex, dar totodata poate fi transformat si in sos...

main foto : LordKhan via flickr.com

Parul poate curata petele de petrol
In anul 2007, golful San Francisco a fost poluat cu petrol de catre compania Cosco Busan. Dupa eveniment, un grup de ecologisti au gasit o modalitate foarte ingenioasa de a curata marea de petele toxice.

Acestia au “cusut” niste covorase care au fost umplute cu par, obtinut de la saloanele din San Francisco. Ecologistii au observat anterior ca parul poate retine petrolul, chiar daca acesta se afla in combinatie cu apa. Practic parul a fost folosit ca un burete, iar apa a putut fi curatata.

Idea inovatoare i-a apartinut lui Phil McCrory care a studiat posibilitatea curatarii petelor toxice in forma ecologica. Initial, el a folosit o rochie a sotiei sale si mult par obtinut de la saloanele din oras.

Dupa ce uleiul este absorbit de par, se adauga anumite bacterii care transforma copusul toxic intr-un compus ecologic. McCrory lupta in prezent ca idea lui sa fie adoptata de marile companii, iar acestea sa dispuna ca pe navele care transporta petrol sa fie depozitate si astfel de “covorase”ecologice pentru a se putea interveni mai repede in cazul unui eventual accident.

Parul este folosit in sosul de soia
Chiar daca suna ciudat, afirmatia este adevarata. Majoritatea oamenilor au o problema atunci cand gasesc in mancare fire de par. Este si normal. Parul poate transporta bacterii, care odata ingerate pot provoca alte probleme. Acest lucru este considerat ca fiind putin igienic si este preferabil de evitat.

Jurnalul Online de Toxicologie a raportat faptul ca sosul de soia produs de compania Honghshuai Soy este produs sub cea mai inalta tehnologie de rafinare. Sosul de soia Honghshuai a devenit foarte popular datorita pretului foarte scazut si a gustului foarte bun.

Ulterior, investigatiile au aratat ca sosul de soia continea in proportie de aproximativ 70% par de natura umana. Acesta era tocat si amestecat cu alti compusi pentru a obtine o pasta. Pasta era diluata cu diferiti alti compusi pana cand rezulta asa-zisul sos de soia.

Citeste si:
Atenționare de călătorie MAE: Franța, perturbări ale zborurilor pe...
Atenționare de călătorie MAE:...

Barba era supusa taxei
Petru cel Mare a fost unul dintre cei mai mari conducatori ai Rusiei. In general, el este cunoscut pentru reformele pe care le-a adoptat in tara sa si pentru incercarea de a moderniza Rusia. Una dintre legile pe care le-a adoptat in aceasta directie a fost un pic mai controversata.

Petru dorea ca Rusia sa devina Franta Europei de Est si de aceea s-a uitat la cum arata populatia. In general taranii si nobilii rusi erau destul de neingrijiti. Barbatii aveau in permanenta barba, iar acest lucru nu putea fi acceptat, deoarce europenii din vest erau mai tot timpul barbieriti.

Astfel, Petru a impus o taxa pentru toti cei care nu acceptau sa renunte la parul de pe fata. Taxa se invartea in jurul sumei de 100 de ruble, echivalentul a 3 cai pentru vremea respectiva.

Si in Anglia a fost impusa o lege asemanatoare. Henry al VIII-lea a adoptat aceeasi lege, dar s-a razgandit ulterior. Intr-un final si el a cedat si si-a lasat barba sa creasca.

Citeste si:
Adidas Ozweego - adidași la modă care vor fi un hit în această vară
Adidas Ozweego - adidași la...

Roscatii nu sunt oameni
Studiile arata ca persoanele care sunt roscate (natural) au anumite trasaturi ale AND-ului care sunt diferite fata de toti ceilalti oameni. Diferentele nu sunt majore, iar aptitudinile nu sunt cu nimic mai presus fata de cele ale unui om obisnuit, dar ele exista.

Astfel, mitul cum ca persoanele roscate natural ar apartine unei alte rase, poate sta in picioare. Este cunoscut faptul ca roscatele (natural) sangereaza mult mai abundent decat alte femei. Astfel, medicii stiu ca pentru respectivele femei, tratamentul in cazul unui accident trebuie personalizat.

In acelasi timp, persoanele roscate (natural) au mai putine fire de par in cap decat cele blonde sau brunete.

Parul a fost folosit ca bijuterie
In timpul epocii victoriene, femeile purtau in mod frecvent bijuterii confectionate din parul persoanelor decedate. Acest lucru reprezenta o dovada de iubire si de comemorare a celor dragi. Aceasta perioada este considerata una dintre cele mai morbide epoci ale modei si este comparata cu practica amazoanelor de a purta cranii la gat sub forma de bijuterii.

Citeste si:
10 curiozități despre Lord of the Dance. Numărul 3 te va uimi cu...
10 curiozități despre Lord of...

Si in prezent exista mai multe anitcariate sau case de moda care vand bijuterii vintage confectionate din par uman.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.