Toata lumea este de acord ca jurnalistii stiu foarte bine sa infloreasca o poveste buna atunci cand este cazul. Poate ca de data aceasta nu este chiar asa.

Vaporul Queen Mary

Cu totii ne-am uitat la filme proaste cu fantome si vase pierdute in larg. Dar cum ar fi daca povestile cu fantome ar fi ancorate chiar la mal. Batrana doamana a Atlanticului, infricosatoarea Queen Mary, a fost ancorata pe vecie in Long Beach, California.

Faimosul vapor a fost retras din uz si transformat in hotel de 5 stele. Cum pentru mai bine de 45 de ani a fost in lumina reflectoarelor, fiind una dintre cele mai titrate nave de transport din Atlantic, acum devine unul dintre cele mai faimoase hoteluri bantuite.

Multi turisti sustin ca au fost vazute mai multe persoane care umbla in halate de baie vintage si de asemenea dare de apa pe holurile vaporului. Camere de supraveghere instalate ulterior nu au inregistrat nimic in acest sens.
Ciudatele persoane care se plimba pe holuri se pare ca nu exista, mai ales ca partile de pe nava unde au fost inregistrate aceste aparitii nu sunt deschise publicului larg.

Hotelul Langham Hilton

Toata lumea este de acord ca jurnalistii stiu foarte bine sa infloreasca o poveste buna atunci cand este cazul. Poate ca de data aceasta nu este chiar asa.

Hotelul Langham Hilton din Londra, construit in anul 1865, a apartinut intr-o perioada companiei British Broadcasting Corp (BBC). Jurnalistii care lucrau noapte tarziu sustineau ca sunt vizitati in redactie de niste fantome. Majoritatea dintre ei povestesc ca au vazut fantoma unui soldat german imbracat intr-o uniforma din perioada Primului Razboi Mondial.

Sesizarile nu au incetat pana cand compania a decis sa-si mute sediul.

Soldatul si muzica country

Soldatul pasionat de muzica, din hotelul Maison de Ville din New Orleans, este cu adevarat un mister. In urma cu 20 de ani un barbat s-a cazat la acest hotel. El a sustinut ca dupa ce a descuiat usa, in fata lui a aparut un individ imbracat in uniforma de armata, dupa care s-a facut nevazut.

Citeste si:
10 cele mai bune destinatii de toamna pe care sa le vizitezi in 2019
10 cele mai bune destinatii...

Ciudat este ca de fiecare data cand radioul din camera este pornit pe postul cu muzica clasica, „cineva” il schimba pe postul cu muzica country.

Coronado del San Diego

Zvonurile spun ca Hotelul del Coronado din San Diego ar fi banuit. Exista foarte multe variante legate de acest hotel, dar probabil cea mai cunoscuta este povestea tinerei Kate Morgan. Kate s-a cazat in anul 1892 la acest hotel in asteptarea misteriosului ei logodnic. Acesta nu a aparut niciodata la hotel, dar Kate a fost gasita doua zile mai tarziu impuscata in cap pe plaja din apropiere.

Multi turisti cazati la acest hotel au auzit tot felul de sunete ciudate venind din camera unde tanara a fost cazata.
Cand presedintele Gerald Ford a fost cazat aici, FBI-ul a dispus masuri de securitate fara precedent.Mai multi agenti sustin de asemenea ca au fost raportate sunete misterioase.

Citeste si:
Stephen King nu mai vrea publicarea cărților sale în Rusia: „Acesta...
Stephen King nu mai vrea...

Room-service?

Multora dintre noi ni s-ar parea destul de enervant ca room-service-ul sa intarzie. Dar cum ar fi daca room-service-ul ar veni in continuu?

Hotelul Fairmont Banff Springs din Alberta (Canada) se mandreste cu povestea lui Sam Majordomul. Sam a fost angajatul hotelului pana in anul 1967cand s-a retras ca urmare a unui scandal cu proprietarii.

Sam a amenintat inainte sa plece ca se va intoarce, iar proprietarii vor avea de suferit. Acest lucru nu s-a intamplat, dar multi turisti au sustinut ca in preajma hotelului a fost vazut un batran imbracat in haine specifice unui majordom al anilor ”60.
O camera la acest hotel poate ajunge si la 240 de dolari/noapte.

The Old Whisky Road

Castelul Stuart este un hotel de 5 stele din Scotia. Construit in secolul 17, adaposteste o gramada de povesti de groaza, cu fantome care se plimba noaptea pe holuri sau copii care se joaca in mijlocul noptii in gradina din spate.

Citeste si:
Mihai Trăistariu șochează din nou! Este bântuit și de un calorifer:...
Mihai Trăistariu șochează din...

Proprietarii sustin ca turnul este bantuit si de aceea nu mai este locuit. In anul 1954, un barbat s-a trezit dimineata cu toata mobila din camera intoarsa cu susul in jos. Acesta sustine ca nu a auzit nici un zgomot in mijlocul noptii.

Legenda spune printre altele, ca in zona castelului s-au luptat mai multe clanuri scotiene, iar familiile acestora au ramas rivale multe sute de ani, pana cand amandoua nu au mai lasat nici un mostenitor.

Ce este mai putin cunoscut este faptul ca Hotelul Stuart este construit la marginea „Vechiului Drum al Whisky-ului”. Probabil asta explica tot!

Leslie Castel

Bine-cunoscutul castel de langa Dublin, Leslie Castel, se numara printre cele mai cunoscute hoteluri bantuite din lume. Turistii cazati aici sustin ca mai multe persoane imbracate in haine de epoca au fost vazute pe holurile castelului la ore tarzii. Hotelul este in proprietatea familiei Leslie de mai bine de 300 de ani.

Citeste si:
Thrillerul "The Nun", filmat integral in Romania, va fi lansat...
Thrillerul "The Nun", filmat...

Fascinanti de acest mit, Paul McCartney si Heather Mils si-au facut nunta la acest castel.
Pretul pentru o noapte de cazare porneste de la 95 de lire.

Stephen King si The Shining

Vestitul Hotel Stanley este probabil cel mai titrat loc banuit din lume. Devenit „ vedeta” dupa realizarea filmului The Shining a lui Stephen King, hotelul pastreaza totusi un aer misterios.

Hotelul a fost inaugurat in anul 1909, iar vedeta locului, este fantoma sotiei proprietarului, careia ii placea sa cante la pianul din living in mijlocul noptii. Flora Stanley se pare ca a fost indragostita de peisajul mirific si nu vrea sa se desparta niciodata de acest loc.
Pretul pentru o camera la acest hotel variaza intre 130 si 250 de dolari /noapte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.