O alta lumina adunata se observa pe diagonala spre stanga, ea fiind lumina zodiacala, adica fotoni reflectati in particulele din spatiu, proveniti chiar de la soarele nostru. Particulele s-au strans in miliarde de ani, cel mai frecvent din comete. Oricum am privi scena, cerul este fabulos.

Cateodata privim cerul si ramanem asa minute in sir, admirand multimea de stele. Din anumite locuri, spectacolul oferit este cu totul altul...

Spre exemplu, la Ras Lanuf in Libia, privelistea e mai mereu coplesitoare. Miliardele de stele din Calea Lactee ilumineaza cerul, vazandu-se pe diagonala care urca spre dreapta. O alta lumina adunata se observa pe diagonala spre stanga, ea fiind lumina zodiacala, adica fotoni reflectati in particulele din spatiu, proveniti chiar de la soarele nostru. Particulele s-au strans in miliarde de ani, cel mai frecvent din comete. Oricum am privi scena, cerul este fabulos.

Click aici pentru a vedea poza completa, la rezolutie mare!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.