Daca neamurile sale sunt asa cum spunea Vonnegut, chiar ne bucuram.

Avem o veste buna si una proasta. E greu sa te hotarasti cu care anume sa incepi. Multi prefera cu cea negativa, asa ca vom proceda la fel. Vestea proasta e ca au venit extraterestrii pe pamant. Vestea buna e ca ei mananca oameni vagabonzi, hoti si criminali de toate natiile si fac pipi benzina...

Al naibii Kurt Vonnegut asta - poanta ii apartine. Dar ce avem cu extraterestrii? Despre ei, numai de bine. Putem baga mana in foc ca unul exista aici pe Pamant si a luat forma unui roman, Stefan Dorin pe numele sau. Dorin e unul dintre cei mai priceputi si talentati arhitecti din lume, avand toate motivele sa il iubim si sa ne mandrim cu el. Chiar daca, spunem noi, tindem sa credem ca e venit de altundeva. Recent, Dorin a castigat un concurs de design si in 2012 urmeaza sa se concretizeze minunea sa, undeva in Taiwan. Turnul sau va deveni cel mai inalt din Taichung - 300 de metri inaltime -, dar si cel mai ciudat. Deja lumea a vuit, promovandu-i creatia si laudand-o din plin, facand un lobby excelend si tarisoarei noastre scumpe.

Turnul are in pricipal sali de entertainment si platforme mobile care il desprind de tot ceea ce am vazut pana acum. Aceste platforme sunt umplute cu heliu si pot urca sprijinindu-se intr-un punct de turn, ajutate de elici portante. In ele vor intra intre 50 si 80 de oameni dornici sa admire imprejurimile din cea mai neconventionala cladire. Cum suntem si putin sceptici, nu putem sa nu luam in calcul si un plan dubios al lui Dorin. Poate, cu ajutorul acestei cladiri, vrea sa-si aduca aici neamurile extraterestre, oferindu-le platforme pentru aterizare si principalul reper.

Daca neamurile sale sunt asa cum spunea Vonnegut, chiar ne bucuram.

In alta ordine de idei, felicitari Dorin!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.