Desigur, ca baba Vaga probabil ca mai sunt sute. Stim ca profetiile nu-si au niciun fundament, dar mai stim si ca nazistii au mers in Tibet pentru a-i racola pe calugarii clarvazatori, ca rusii au folosit clarvazatorii in razboi si ca mai toate tarile au investit in grupuri paranormale. Inclusiv Romania. "Crede si nu cerceta" nu isi rostul aici. "Asteapta si vei vedea" e cel mai potrivit...

In luna aprilie a aceluiasi an, publicam o parte din profetiile lui Nostradamus care se refera la izbucnirea unui nou razboi mondial, pe data de 11 noiembrie:

"Am despicat detalii interesante in 9 lucruri putin stiute din primul Razboi Mondial si in 9 lucruri putin stiute din al doilea Razboi Mondial. Atatea date ca aproape ni s-a facut capul calendar, dar macar stim informatii bune in caz ca ne intreaba cineva. A propos de calendar, un domn fascinant pe numele sau Michel de Notre Dame sau Nostradamus ca sa sune infricosator, parese ca ar fi facut ceva predictii si despre un nou razboi mondial. Problema cea mai mare este ca acesta ne va prinde si nu vom mai putea discuta relativ detasati, asa cum am facut cu celelalte doua. Vai de noi.

Nostradamus zice ca Tigrul nu aduce o perioada buna, pe 11 noiembrie anul curent urmand sa inceapa lupta intre SUA si Europa de vest, intre Franta si Marea Britanie si un conflict urias in peninsula Crimea. Profetul mai spune ca Europa se va prapusi din punct de vedere economic, taman acum cand unele state dau sa iasa din criza. Colac peste pupaza, in Marea Neagra se va produce o catastrofa avand la baza hidrogenul sulfurat, cel cu care se hranesc unele bacterii dar nu lasa majoritatea vietuitoarelor sa-si duca traiul... 50 de milioane de rusi vor pieri in razboi, patru lideri vor cadea si un nou razboi va incepe dupa o scurta perioada de pace. O pasare imensa va trece peste SUA, eliberand o bomba. Oamenii vor plange cu lacrimi de sange..." Citeste articolul complet aici

Profetiile nu au absolut niciun fundament logic, insa daca ele sunt aruncate spre public inainte ca evenimentul sa se produca, impactul e oricum urias. Omul tinde sa rezoneze cu pericolul potential si sa raspunda cu reactii de frica absolut normale. Teoretic, orice este posibil si oricand o profetie poate face casa buna cu o coincidenta, insa practic sansele par aproape nule. Stim insa ca intreaga lume nu se afla la exterior ci in capul nostru, totul fiind alcatuit din proiectii. Asadar, daca media publica profetii despre pabusirea un bloc cu opt etaje facut in '56, se poate ca mintile oamenilor sa rezoneze la unison si blocul sa cada ca in Inception. Sigur, mai plauzibil ar fi sa credem ca, exact in ziua in care profetia spunea ca blocul se va darama, toti locatarii sa tremure de frica si undele proprii sa se uneasca intr-o unda mare de rezonanta, care pune la pamant constructia si asa veche si cu bulina rosie. Discutiile sunt pur ipotetice sau comice, dar au menirea sa aduca noi puncte de vedere.

Citeste si:
Medvedev: „Incidentul din Polonia arată că Occidentul se apropie de...
Medvedev: „Incidentul din...

Mai nou, ca si cum Nostradamus nu era de ajuns, media a gasit-o pe Vanga, o bulgaroaica pe numele sau real Vangelia Gushterova . Vanga a orbit la varsta de 12 ani, iar de atunci a capatat darul tamaduirii si pe cel al clarviziunii. Se pare ca Vanga a prezis atacurile de la 11 septembrie, explozia de la Cernobil sau moartea printesei Diana. Inainte sa moara, baba Vanga a spus ca un razboi nuclear si chimic va incepe fix pe 11 noiembrie, adica in mai putin de o luna. Puterile mondiale se vor schimba, iar popoare acum fara un cuvant important pe scena politica vor ajunge in varf. Lumea va disparea totusi in 5079.

Desigur, ca baba Vanga probabil ca mai sunt sute. Stim ca profetiile nu-si au niciun fundament, dar mai stim si ca nazistii au mers in Tibet pentru a-i racola pe calugarii clarvazatori, ca rusii au folosit clarvazatorii in razboi si ca mai toate tarile au investit in grupuri paranormale. Inclusiv Romania. "Crede si nu cerceta" nu isi rostul aici. "Asteapta si vei vedea" e cel mai potrivit...

Citeste si:
Profețiile lui Nostradamus pentru anul 2023: „Șapte luni în Marele...
Profețiile lui Nostradamus...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.