Kurt Vonnegut, scriitorul adolescentilor, s-a apucat relativ tarziu de scris. A fost dealer Saab incercand sa vanda masinile suedeze americanilor, apoi a lucrat in cadrul General Electric, cochetand si cu voluntariatul la o unitate de pompieri.

Talentul sta molcolm in om si omul il poate descoperi la orice varsta. Sau niciodata. Apropierea de drumul cel bun este intamplatoare si se dovedeste a fi cu atat mai fructuoasa cu cat e mai timpurie. Dar nu multi au fost cei care s-au remarcat in literatura inca de la fragede varste. Pana atunci, au avut slujbe normale. Curiozitatea ne impinge sa le descoperim...

Inainte sa surprinda lumea cu 1984, George Orwell (nascut Eric Arthur Blair) a fost ofiter in politia indiana imperiala, in regiunea Burma. Era cunoscut drept un om neinfricat si a primit chiar si o distinctie pentru curajul sau. Orwell s-a slefuit pe taramul mistic indian, atacand apoi in forta lumea literara.

Poate o sa va surprinda, insa Herman Melville, cel care a scris Moby Dick, nu prea a avut legatura cu vasele sau cu marea. Intr-adevar, a lucrat pe un vapor ca muncitor in cabina, insa nu a facut decat o calatorie intre New York si Liverpool. Se pare ca a fost suficient pentru a-l inspira pe Herman, realizand apoi o capodopera care i-a tinut in priza pe copii si adulti deopotriva.

Kurt Vonnegut, scriitorul adolescentilor, s-a apucat relativ tarziu de scris. A fost dealer Saab incercand sa vanda masinile suedeze americanilor, apoi a lucrat in cadrul General Electric, cochetand si cu voluntariatul la o unitate de pompieri. Kurt a intrat apoi in lumea minunata a cartilor, lansand Cutremur de timp, Bun venit printre maimute, Mic dejunul campionilor si alte carti, multe dintre ele cu tenta SF.

Inainte sa scrie povesti despre munti si aventuri grozave, Jack London a lucrat intr-o fabrica de conserve. Nu i-a prea priit acolo si a luat totul pe cont propriu, culegand scoici pe care le vindea restaurantelor.

Celebrul John Steinbeck nu s-a gandit niciodata ca va deveni scriitor. A lucrat intr-o crescatorie de pesti, unde si-a intalnit si prima sotie. Apoi, cand munca intr-o casa privata il istovea, si-a primit salvarea din partea tatalui, care a crezut in potentialul sau si l-a sponsorizat cu bani pana cand a reusit sa castige bine din scris.

Citeste si:
Trei scriitori contemporani pe care merită să îi descoperi
Trei scriitori contemporani...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.