John James Audubon a venit cu ideea de a realiza acest album, incepand sa calatoreasca prin America, impuscand pasari.

V-ati gandit vreodata ca, dincolo de valorile spirituala si culturala imense, cartile pot valora si o avere materiala? Stiti cumva care este cea mai scumpa carte din lume? Daca nu, va spunem noi. Cea mai scumpa carte din lume este Birds of America de John James Audubon. Cartea este evaluata acum la peste 10 milioane de dolari! Acum zece ani, un exemplar s-a vandut in schimbul a 8.8 milioane $.

Exista numai 119 exemplare ale faimoasei carti din secolul XIX, dintre care 108 sunt detinute de muzee. Restul apartine unor norocosi care urmeaza sa le vanda sau unor colectionari instariti care se bucura de ele sau abia asteapta sa le detina, pentru ca noua licitatie se va tine in scurt timp. Cartea contine 1000 de ilustratii cu pasarile din America, din peste 500 de specii diferite.

John James Audubon a venit cu ideea de a realiza acest album, incepand sa calatoreasca prin America, impuscand pasari. Apoi, le desena pe fiecare in cel mai fin detaliu, incluzandu-le in cartea sa, cu descrieri profunde. John s-a chinuit apoi sa vanda cartea clasei bogate, insa nu a reusit mare lucru. Acum, situatia s-a schimbat complet...

Powered by Toxel


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.