Ole Christian Salomonsen, cu un aparat profesionist Canon 5D Mark II + Canon EF 16-35 Mark II la setari f/2.8, ISO2500, 7sec, a reusit sa captureze o fotografie impresionanta, undeva prin Norvegia.

Un fenomen care ne-a fascinat inca din copilarie este aurora boreala. Oamenii care locuiesc spre poli le numesc "dansuri ale spiritelor". Aurorele se vad mai bine noaptea, ele putand si monocrome sau policrome. Termenul provine de la Aurora, zeita romana a zorilor si Boreas, vantul de nord al grecilor. Fenomenul se produce prin ionizarea oxigenului (da culoarea verde sau rosu inchis) si azotului (da culoarea albastru sau rosu) in ionosfera, la aproximativ 80 de kilometri altitudine. Aurorele boreale reprezinta un adevarat spectacol ceresc, ele atragand anual zeci de mii de turismi spre cercurile polare, acolo unde se observa cel mai bine.

Ole Christian Salomonsen, cu un aparat profesionist Canon 5D Mark II + Canon EF 16-35 Mark II la setari f/2.8, ISO2500, 7sec, a reusit sa captureze o fotografie impresionanta, undeva prin Norvegia. In poza se poate observa aurora ca o perdea putin transparenta, trei sateliti, un avion si prietenul lui Ole, care sa straduieste sa prinda aceeasi scena:

Click aici pentru a vedea fotografia orginala, la o rezolutie inalta!

Click aici pentru a vedea fotografia orginala, la o rezolutie inalta!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.