Cu o iluminare corespunzatoare, scenele surprind pe oricine. E simplu. Asta inseamna creativitate.

Ce inseamna creativitatea? Grosso modo, o putem denumi trecerea de la idee inovativa la o materializare perfecta, care suprinde pe oricine, generand afirmatia "si eu puteam sa fac asta, insa nu m-am gandit la asa ceva". Desigur, definitia nu este intocmai precisa, pentru ca sare peste drumul dificil, acela de a gasi ideea.

Se spune insa ca ideea nu trebuie cautata, ea venind spre omul potrivit, luandu-l prin surprindere. Uneori, se intampla sa visezi cea mai grozava inventie, care dimineata ti se pare absolut geniala. Plin de vointa cum esti, o si pui in practica, descoperindu-i fie genialitatea fara dubiu, fie necorcondanta sa cu lumea inconjuratoare. Creativitatea inseamna surprindere. Cine are curajul sa incerce ceva nou, dar simplu, poate inova. Drept exemplu, o luam pe Anastassia Elias, o artista care in ultimii zece ani a expus opere prin cele mai renumite galerii din Paris. A inceput cu pictura, apoi cu colajele, cu ilustratiile pentru doua carti si cu un proiect aparent banal, intitulat "Reauleaux".

In acest proiect, Anastassia a atacat hartia igienica, insa nu asa cum face orice om, ci dintr-o perspectiva pur artistica. Folosindu-se de acei cilindri de carton care sustin hartia, artista a sculptat in carton, creand scene in acele tuburi. Cu o iluminare corespunzatoare, scenele surprind pe oricine. E simplu. Asta inseamna creativitate.

10 exemple, in galeria foto.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.