Exercitiul mental este coplesitor. Ce parere aveti, este omul capabil sa faca lucruri aparent imposibile si incredibile? Vom reusi candva sa descoperim in noi puteri nebanuite?

Omul a trait dintotdeauna in mister. Nu stim cum anume am aparut, incotro ne indreptam, daca suntem sau nu singuri in univers, ce se intampla cu noi dupa ce murim, cum functioneaza anumite procese din interiorul nostru. Neclaritatile pot continua.

Ne asemanam al naibii de bine cu un melc. Ca la melc, incurcate sunt caile omului catre sine insasi. Eliade avea in Romanul adolescentului miop o framantare transpusa intr-un capitol intreg, intitulat "drumul catre mine insumi". Cine sunt eu, adevaratul eu sub forma sinelui profund? Care sunt limitele mele? Ce pot eu sa fac acum si oare ce sunt capabil sa fac cu adevarat? Iata numai trei intrebari pe care, probabil, ni le-am pus cu totii.

E clar ca nu ne cunoastem suficient. Ne folosim putin din potentialul cerebral, nu stim ce campuri energetice ne inconjoara sau ce poate realiza gandul. Puterea acestuia din urma este uriasa, putand combate boli necrutatoare de unul singur. Unele popoare, si ne referim aici la rusi si americani indeosebi, s-au folosit de persoane cu puteri incredibile pentru a vedea la distanta, numai printr-o concentrare psihica. S-a folosit metoda cu succes in mai multe situatii, una fiind criza rachetelor din Cuba. Asta nu poate decat sa ne alimenteze curiozitatea: suntem cu totii dotati cu asemenea capacitati?

Intram iar in vietile fiecaruia dintre noi. Probabil, nu putini au fost aceia care au incercat sa miste un creion pe o masa, fara sa-l atinga. Dupa o concentrare puternica, nu s-a reusit nimic. John Travolta, in frumosul film Phenomenom, putea sa faca aceste "numere" dupa un accident fericit si nefericit in acelasi timp. Filmul creeaza in om o stare aparte, dupa vizionare ramanand inca sub un efect cel putin dubios. Nici macar atunci nu am reusit si noi sa miscam vreun obiect.

O parte interesanta a problematicii apare in Simbolul pierdut, recenta carte a lui Dan Brown. Acolo, noetica, aceasta stiinta a gandului si a puterilor sale nebanuite, se impleteste cu masoneria, institutie secreta care, potrivit lui Brown, ar ascunde formule prin care omul si-ar redobandi anumite puteri incredibile. Dupa dobandire, va urma apocalipsa, adica un nou inceput...

Citeste si:
Masonii, in alerta din cauza coronavirus. Circulara trimisa de...
Masonii, in alerta din cauza...

Nu trebuie sa confundam noetica cu magia, uneori dusa in sarlatanie. Un exemplu concludent este cel al tanarului James Hydrick, care prin anii '80 sustinea ca poate misca un creion sau da o pagina dintr-o carte numai cu puterea gandului. Scepticul James Randi, dupa cum puteti vedea in clip, l-a blocat pe Hydrick, care a cazut in patetic dupa ce era clar ca folosise expirul...

Peste numerele de magie cert false, noetica lui Brown (de fapt a masonilor) considera gandul ca o componenta fizica a omului, el putand interactiona cu orice molecule, aflate la orice distanta. Astfel, omul ar fi capabil sa mute orice obiect fara sa-l atinga, numai ca nu stie cum sa faca lucrul acesta, reteta fiind bine pastrata.

Exercitiul mental este coplesitor. Ce parere aveti, este omul capabil sa faca lucruri aparent imposibile si incredibile? Vom reusi candva sa descoperim in noi puteri nebanuite?

Citeste si:
Mama Andreei Tonciu, mesaj dur pentru CRBL: „Ea a plecat cu gândul...
Mama Andreei Tonciu, mesaj...

Poza: Hepta.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.