Ce a reusit Simon sa faca? In primul rand, s-a apropiat de natura. Poate dormi linistit, fara o multime de griji. Poate iesi oricand sa priveasca spre soare, sa respire aer curat, sa se plimbe nestingherit.Poate fi multumit cu gandul ca nu-i face rau mediului inconjurator.

Vine o vreme in viata fiecarui om cand orasul devine mult prea sufocant. Te gandesti cum sa faci ca sa evadezi si ce bine ar fi sa traiesti intr-un loc retras, departe de munti de betoane, de aer irespirabil, de oameni rai, de masini. Sunt atatea lucruri care ne apasa din toate partile...

Nimic nu e imposibil. Cine ar dori cu adevarat sa se retraga intr-o cabana ar lupta ca sa-si implineasca visul. Din pacate, si cei care vor nu pot face nimic mai mult decat sa arunce cateva vorbe, stiind ca au prins radacini in mijlocul blocurilor. Cineva s-a departat de mediul urban, cautand sa se reuneasca cu natura. Il cheama Simon Dale si a construit o casuta parca rupta dintr-o poveste, undeva in Tara Galilor.

Simon a lucrat patru luni la aceasta casa, fiind ajutat de tatal sau vitreg, de prieten si de curiosi. A investit peste o mie de ore de munca si 3.000 de lire sterline. O bucata dintr-un deal a disparut, locul sau fiind luat de fundatia din piatra, peretii din lemn si lut, acoperisul ingenios si ferestrele generoase. Apoi, parca dealul a revenit, adjudecandu-si locul si trecand cu blandete peste casa. Apa de ploaie este colectata si folosita apoi pentru gradina. Alimentele sunt racite de aerul care circula pe sub fundatie. Curentul electric vine de la cateva panouri solare, iar apa de baut dintr-un parau din apropriere. In sezonul rece, lemnele sunt arse in semineu, ele gasindu-se din belsug in padure.

Ce a reusit Simon sa faca? In primul rand, s-a apropiat de natura. Poate dormi linistit, fara o multime de griji. Poate iesi oricand sa priveasca spre soare, sa respire aer curat, sa se plimbe nestingherit. Poate fi multumit cu gandul ca nu-i face rau mediului inconjurator.

Le poate spune copiilor sai povesti, chiar intr-o casa de poveste...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.