Ce ziceti, ar fi buna o minge CTRUS pe gazon?

S-ar putea ca la un moment dat fotbalul sa se schimbe, devenind mai transparent si mai fair-play. Uneori, arbitrii decid soarta unui meci in mod intentionat sau din pura greseala omeneasca. Exista oare vreo solutie pentru a evita toate greselile din timpul unui joc? Probabil ca da...

O companie destul de secretoasa, ascunsa sub numele AGENT, a prezentat o noua minge botezata CTRUS. Aceasta inventie ar putea schimba fotbalul, in sensul ca el ar deveni mai curat. Mingea are o suprafata facuta din elastomeri ranforsati, asezata peste un nucleu elastic care contine in centrul sau un microprocesor si un receiver GPS. Mingea nu are nevoie de aer si se comporta exact ca una pneumatica, aducand alte avantaje in plus.

CTRUS semnalizeaza golul, offside-ul sau iesirea din spatiul de joc. Ea poate inregistra forta la sut si viteza de deplasare. Poate sa inregistreze si continut video in premiera, live din timpul executiilor sau cu ceilalti fotbalisti, vazuti dinspre gazon in sus. Pozitionarea GPS o ajuta sa semnalizeze offside-ul, avand tot timpul calculata pozitia in raport cu jucatorii. Arbitrul poate fi conectat la device prin WiFi, el primind spre exemplu pe ceas toate atentionarile, putand fi mult mai obiectiv.

Ce ziceti, ar fi buna o minge CTRUS pe gazon?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.