Oare un medic care primeste bani cat timp pacientul este sanatos si nu primeste nimic atunci cand acesta este bolnav reprezinta un lucru corect?

Ne intrebam de multe ori in viata daca toate conventiile pe care le facem sunt firesti. De exemplu, numararea de la 1 si pana la 10, denumirea unor strazi, modul in care sunt platiti unii oameni pentru ce fac sau pentru ce nu fac. Nu am stat probabil sa ne gandim la lucrurile simple si totusi extraordinare.

Fiecare om e diferit si natiunea pe care o da la fel. Oare e corect cum fac unii lucrurile sau cum le facem noi? La o intrunire TED recenta, Derek Sivers, fondatorul unei companii care se ocupa de comercializarea CD-urilor unor artisti mai putin cunoscuti, a vorbit in 3 minute cat altii intr-o suta. Derek ne explica diferente intre culturi: opusul nu e neaparat fals! Depinde cum privim lucrurile, in Japonia, in Africa, in India. Oare un medic care primeste bani cat timp pacientul este sanatos si nu primeste nimic atunci cand acesta este bolnav reprezinta un lucru corect?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.