Problema reala este: cine e dispus sa implementeze solutia?

Stim, nu iti plac TIR-urile din trafic. Pe multi ii inspaimanta si, cand sunt pozitionate in sir indian cate trei, o depasire este extrem de riscanta. Dupa statistici, o multime de accidente rutiere sunt produse din cauza TIR-urilor. Ba o roata care depaseste linia continua in curba si agata o masina de familie, ba o depasire periculoasa facuta cu prea multa incredere, ba o tragere brusca de volan care se termina cu o rasturnare din pricina centrului de greutate aflat mai sus... De regula, toate acestea au consecinte tragice pentru ceilalti participanti la trafic.

Ce e de facut? Legislatia reglementeaza cat poate: linii de centura, trafic de noapte, de week-end. Cert este ca aceste masini de mare tonaj nu vor disparea niciodata, ele transportand o importanta cantitate de marfa, intr-o logistica a companiilor care se bazeaza predominant pe livrarea rapida, in siguranta a produselor si materiilor prime. Dorim sa va facem cunostinta cu cineva. Este din Rusia si se numeste Art Lebedev. E un studio de design, nu o persoana. Rusii acestia din cale-afara de creativi au avut dea lungul timpului tot felul de idei pe care le-au cam pus in practica. Cea de acum le intrece pe toate. Au scos ei periferice, gadget-uri, ceasuri si alte minuni, dar aceasta are treaba cu TIR-urile noastre. Ale noastre si ale tuturor.

Ideea este cat se poate de simpla, dar aceste idei simple sunt de regula cele geniale. Se cheama Transparentius si se monteaza pe un TIR in felul urmator: in fata o camera video performanta inregistreaza toate masinile care vin, pe o anumita distanta. Degeaba iesi putin din coloana ca sa tragi cu ochiul dupa TIR, nu vezi mare lucru. Acum stai linistit chiar in spatele uriasului. De la camera video pleaca o conexiune spre spatele masinii, acolo unde, pe un display, tu vezi exact ce se petrece in fata. De aici provine practic si numele Transparentius, pentru ca vezi prin TIR! Problemele de reflexie a soarelui sau vedere pe intuneric sunt prea mici pentru Art Lebedev. Suntem convinsi ca acestea se pot rezolva in doi timpi si trei miscari.

Problema reala este: cine e dispus sa implementeze solutia?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.