Primeste vizite zilnic, fara sa conteze cine vine. Sunt multe lucruri de vorbit si e pacat sa pleci fara sa le abordezi pe toate

Daca are o varsta frageda, el detine deja cel putin un telefon mobil si vorbeste frecvent cu buni, precum si cu ceilalti colegi de gimnaziu. E fan Family Guy, acestea fiind singurele desene animate la care se mai uita. Cand e mai tinerel spre adolescent, e pasionat de gelurile si spumele capabile sa faca ori tepi, ori suvite drepte care acopera numai un ochi si fug de pe o parte pe cealalta a fruntii. E mult Tokyo Hotel aici. Daca e liceean, traieste viata la maxim, chiar si cu o suta de mii in buzunar. Blugi, tenesi, camasa. Daca face parte dintr-o categorie speciala, poarta trening, pantofi sport si o borseta de mana. Indiferent de categorie, trebuie sa aiba aifon. Dupa liceu, cine ajunge prin facultati regreta anii trecuti. Multi ajung prin anumite “facultati” si-i regreta cel mai mult, pentru ca erau de libertate. Dar e bine si acolo pentru ei.

Dupa 25 de ani, se mandresc cu fel de fel de job-uri. Multi spun uneori “am plecat de acolo, nu mai era entertaining pentru mine…” si lasa taraba pentru o afacere proprie cu adidasi adusi din tarile calde. Sunt multi asa, poate prea multi. Seriosii si capabilii sunt de regula nihilisti dar accepta sistemul. Si-ar face bagajele in 20 de minute si ar pleca chiar si acolo de unde aduc cei de mai sus adidasii, daca ar putea. Dar nu putem. Dupa 30 de ani, fiecare are un business. E sunat si respinge apelul, fiind preocupat de clipurile de pe YouTube. Revine cu un mail “Sent from my aifon” de genul “sunt super aglomerat, vorbim altadata”. Vorbeste numai cu: deadline, cashflow, corporate, advertising, chart, intr-o rongleza pe care se pregateste sa o si breveteze. S-ar putea sa inchida firma pentru ca trebuie sa plateasca forfetarul. La 40 de ani, isi aduce aminte ca mai are si o diploma si trece cu mult patos aspectul acesta in CV. E mai mandru de el acum. A schimbat trei neveste din acelasi motiv pentru care cel de 25 de ani a parasit taraba.

Citeste si:
Iancu Sterp, luat în vizor din cauza comportamentului de la...
Iancu Sterp, luat în vizor...

La 50 de ani, unii regreta cooperativele si CAP-urile. Altii au o oarecare cultura dar in metrou contrasteaza cu tinerimea in geci de piele, cu sclipici pe haine cat si pe chipuri. Se ascund. Multi muncesc azi pentru ziua de maine. Cine a scapat cu dinti buni in gura, e norocos. Sunt multe idei politice, discutii in jurul unei beri, fotbal si munca. Mai sunt ani buni pana la pensioara. Cine nu lucreaza isi face un business propriu, ridicat din nimic. Stiu pe cineva care vinde la capatul unei pasarele peste caile ferate, doua sticle de tuica la jumatate, o anvelopa uzata, doua arcuri de pat si un borcan de gogosari. El vede lumea si lumea il vede pe el. E importanta treaba asta cand ajungi la o varsta. La 65 de ani, cine se mai tine pe picioare, se plimba pe strazi si este luat la pumni de biciclisti, soferi care nu respecta trecerea de pietoni, teribilisti de prin parcuri sau autobuze. Cine nu se mai tine pe picioare, zace prin spitale si asteapta cuminte sfarsitul, doborat de prostata, de plamani, de inima.

Citeste si:
Cîțu: Uniunea Europeană este un proiect în continuă evoluție pe...
Cîțu: Uniunea Europeană este...

Cand e mica mica, ea vrea sa fie doctorita. Se machiaza, are telefon mobil si hainele unei anumite vedete. Nu are voie cu baieti. In gimnaziu e mai tare la toate materiile decat sexul opus si invata pe de rost orice. Stie si ISBN-ul cartii. E mult Tokyo Hotel si aici sau fetele alese pe spranceana de Costi. Se stie el care, fara numar. La liceu, sufera si e in stare sa-si dea viata daca de regula, cel mai smecher dintre baietii mari nu a bagat-o in seama. Se machiaza intens, are fustite, cateva perechi de gizme, multe perechi de pantofi si cum prinde doua ore libere e la shopping. Cand nu are timp liber, tot la shopping e. In facultate, e preocupata de congrese, intalniri, comitete. Stie si ISBN-ul cartilor de aici. Vine la cursuri.

Primul job aduce tinuta office si musai o punga de carton cu un brand renumit pe ea. Tine acolo un sendvis, o cafea si o carte de Coelho. Este indragostita de instructorul de fitness si de sef. Nu se hotaraste la care tine mai mult. Vrea sa se marite deja si e in stare sa il ia pe primul iesit in cale. La 30 de ani, are deja zece ani de cand conduce…

Citeste si:
Femeia Ideala
Femeia Ideala

La 40 de ani, incepe sa fie preocupata de riduri si de celulita. De celulita era preocupata din adolescenta dar acum devine obsesie. Obsesie devine in scurt timp obisnuinta. Are tot felul de creme. Intra pe site-uri de social networking si face conversatii experimentale. E inca fluierata pe strada, dar de batrani. E bine si asa. La 50 de ani, se gandeste la clipele de glorie din trecut si mai putin la viitor. Indrageste tot mai multe telenovele. Se bucura de prezenta copiilor si tipa la prezenta sotului. La 65 de ani, daca ramane pe picioare se plimba usor prin parcuri, cu grija mare la osteoporoza. Daca nu se tine bine pe picioare, sta in casa la telenovele si priveste pe geam, pe vizor, pe gaura cheii. Tot vrea sa stie absolut tot ce se intampla in lume. Primeste vizite zilnic, fara sa conteze cine vine. Sunt multe lucruri de vorbit si e pacat sa pleci fara sa le abordezi pe toate…

Citeste si:
Ma sinucid altadata
Ma sinucid altadata

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.