Acum, nu va mai spunem decat ca puteti admira superba ambarcatiune in pozele din galeria foto...

Cel mai frumos yacht din lume?

"De ce" nu mai este o intrebare dar, daca ar fi, am raspunde: pentru ca asa trebuie sa stea lucrurile. Pe apa, acolo unde libertatea deplina te face sa uiti de aproape orice, sa te scufunzi intr-o relaxare profunda, pe un sezlong, sub razele calde ale soarelui. Ambarcatiunea nu deranjeaza nimic in drumul ei. Nu are lasere precum Eclypse-ul lui Abramovic, nu are materiale poluante sau sute de decibeli care ar speria si scoicile de pe fundul marii...WHY este yacht-ul la care poti visa linistit daca esti adeptul spiritului eco.

Cum cum bine spune si Luca Bassani Antivari, unul dintre cei doi initiatori ai grandiosului proiect, WHY si-a depasit statutul de simplu yacht; acum este o adevarata insula plutitoare. Stai pe mare si iti pasa de ea, o protejezi si o iubesti. Pierre-Alexis Dumas, reprezentantul exclusivistului constructor Hermes, s-a aratat realmente uimit de viziunea lui Antivari, care a realizat o "poteca verde" pe apa. WHY se deplaseaza incet, isi trage energia din surse nepoluante, recicleaza toate materialele organice sau anorganice si ofera un confort desavarsit.

Pare o utopie, ceva desprins dintr-o carte scrisa de Jules Verne. Stim asta. Si noi am crezut la fel. Insa ambarcatiunea se afla deja in faza de constructie si va arata axact ca in poze, urmand sa-si multumeasca un viitor proprietar care stie sa iubeasca natura si apreciaza fiecare element al ei. Trei nivele vor avea functii diferite, vor oferi un spatiu urias, dormitoare, cinema, biblioteca, sali de zi, zone pentru oaspeti, toate decorate cu plante si detalii din lemn. Terasa cu o lungime de 25 de metri ofera un acces rapid catre apa, precum si suficient spatiu pentru a gazdui acolo o cina in aer liber...

WHY poate primi la bordul sau 32 de persoane, pe care le rasfata prin valuri usoare, cu o viteza maxima de 14 noduri. Panourile solare asigura o parte din energie pentru motoare, precum si pentru toata instalatia electrica. Fiecare dispozitiv a fost ales special incat consumul de energie sa fie minim. Iluminarea este pe baza de LED-uri foarte prietenoase cu mediul inconjurator, precum si cu acumulatorii.

Citeste si:
Si-a dat demisia pentru a calatori in jurul lumii impreuna cu pisica
FOTO  Si-a dat demisia...

Acum, nu va mai spunem decat ca puteti admira superba ambarcatiune in pozele din galeria foto...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.