Cinci designeri romani au transformat in realitate viziunile lor IN AN ABSOLUT WORLD. Creatiile Irinei Marinescu, Kristinei Dragomir, Kingai Varga, Lenei Criveanu si Rozalb de Mura au fost prezentate in cadrul evenimentului IN AN ABSOLUT WORLD VISIONS

IN AN ABSOLUT WORLD in viziunea a cinci designeri romani

Cinci designeri romani au transformat in realitate viziunile lor IN AN ABSOLUT WORLD. Creatiile Irinei Marinescu, Kristinei Dragomir, Kingai Varga, Lenei Criveanu si Rozalb de Mura au fost prezentate in cadrul evenimentului IN AN ABSOLUT WORLD VISIONS care a avut loc sambata in Clubul Summer Wish Mamaia. Designerii au aratat ca perceptia asupra lumii poate fi exact asa cum o dorim. Interpretarea experientelor noastre depinde de perspectiva din care privim realitatea.

Cum ar fi lumea daca am reusi sa luam cu noi oriunde tot ce ne este drag? Oameni dragi, obiecte de care ne-am atasat, locuri si amintiri frumoase, toate acestea ar fi alaturi de noi oricand. Am simti mereu in suflet liniste si caldura, am fi mereu acasa, in siguranta, chiar daca lumea prin care trecem in fuga devine cateodata rece, mohorata si neprietenoasa. Asa se intampla IN AN ABSOLUT WORLD pentru Irina Marinescu. Ea a creat o umbrela caleidoscop, imbracata in dantela vintage, al carei interior este decorat cu fotografiile celor dragi. Invitatii au putut experimenta viziunea Irinei in timpul evenimentului, ascunzandu-se sub umbrela si ascultand muzica in timp ce umbra le era proiectata intr-un decor cu oameni grabiti care alergau pe strada pentru a se adaposti de ploaie.

Kristina Dragomir a propus celor prezenti un exercitiu de imaginatie, plecand de la convingerea ca IN AN ABSOLUT WORLD viziunile prind viata mai intai in mintea fiecaruia si lucrurile obisnuite pot fi schimbate, reinventate sau rasturnate din context. “Daca toti am privi in acelasi timp un singur obiect, fiecare l-am percepe diferit, este un exercitiu al mintii si imaginatiei pe care fiecare dintre noi il facem”, spune Kristina. De aceea, conceptul pe care ea il propune a plecat de la lucruri simple si situatii obisnuite, inversand rolul obiectelor si scotandu-le din context. Instalatia Kristinei cuprinde un univers in care personajele principale sunt: o masa, un scaun, un tablou, o sticla, un personaj pozitionat cu spatele care comunica prin vesmant, un personaj 3D care iese fascinat din tablou si isi intinde gatul catre sticla ABSOLUT. Intre obiecte si personaje exista o armonie si o comunicare pe care privitorul o interpreteaza in viziunea proprie.

Citeste si:
Cadouri de sezon la "Maini Inteligente"
Cadouri de sezon la "Maini...

IN AN ABSOLUT WORLD Kinga Varga ar locui intr-o casuta a tricoturilor: un Igloo crosetat. Casuta Kingai este mica si cocheta, un spatiu familiar ei. Lumina din interior este calda si contrasteaza cu exteriorul inghetat. “Viziunea mea este inspirata de situatia grava cu locuintele in care se afla tineretul de astazi, printre care ma numar si eu si vine din dorinta mea acerba de a avea o casa care inspira caldura.” spune Kinga Varga.

In viziunea Lenei Criveanu, IN AN ABSOLUT WORLD totul este miscare si viata, totul se transforma. ABSOLUT infloreste cu petale mari fucsia si devine o rochie cu o volumetrie aparte prin care se intrezareste trupul argintiu al unui manechin cu miscari elegante.

Creatia Rozalb de Mura este o reflectie asupra conditiei artistului, un video inspirat de titlul unei lucrari a lui Louise Bourgeois, “Art is s Guaranty of Sanity”. IN AN ABSOLUT WORLD artistul ar fi liber sa creeze, nu ar mai fi constrans sau ingradit. “In lumea hipnotizata de irisul unei monede, artistul creaza mici absoluturi ambalate in roz. Nimeni nu va trece pragul isteriei tacute. Arta aseptica pentru o lume care ignora uzura. Happy life, happy art. Infasurat in mantia indecenta a trecutului sau obedient, va trada el oare irisul zeului atintit asupra lui. In cele din urma sparge toate statuile neinsufletite ale trecutului si is croieste o haina de cioburi ce-i intra in carne. Fiecare ciob e rasfrangerea vie a unui vis uitat: adevarata lume absoluta.” spune Rozalb de Mura. Experienta vizionarii acestui film a fost una personala. Monitorul simplu si castile au izolat privitorul de ceea ce se intampla in jur, introducandu-l intr-o alta lume, IN AN ABSOLUT WORLD by Rozalb de Mura.

Citeste si:
"Romanian Designers" pentru a doua oara la Mercedes-Benz Fashion...
"Romanian Designers" pentru a...

Evenimentul VISIONS IN AN ABSOLUT WORLD este o invitatie lansata tuturor de a deveni vizionari pentru ca totul pleaca de la o idee, de la un moment de inspiratie in care reusesti sa te rupi de lucrurile comune. Aceea idee poate schimba lumea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.