Nu avem decat o viata - sau in cazul lui James Bond sau a lui Bruce Willis in "Die Hard", doua sau trei - asa ca de ce sa nu profitam de ea? De la schiul pe piscuri periculoase la calatorii cu balonul, mareste putin nivelul adrenalinei daca vrei sa spui ca ai trait cu adevarat; iata 10 lucruri pe care trebuie sa le faci anul asta.

Nu avem decat o viata - sau in cazul lui James Bond sau a lui Bruce Willis in "Die Hard", doua sau trei - asa ca de ce sa nu profitam de ea? De la schiul pe piscuri periculoase la calatorii cu balonul, mareste putin nivelul adrenalinei daca vrei sa spui ca ai trait cu adevarat; iata 10 lucruri pe care trebuie sa le faci anul asta.

10 - Pescuitul la copca in Canada

Daca ai vrut vreodata sa faci precum inuitii si sa iti prinzi singur masa de pranz printr-o gaura in gheata, aceasta este sansa ta. Sunt multe locuri in lume unde poti sa pescuiesti la copca, insa in Ontario, Canada, gasesti aproape un sfert din rezerva mondiala de apa dulce, unde pastravi, crapi si stiuci se gasesc din belsug. Mergeti in Algoma, partea de nord a Lake Superior - cel mai mare lac de apa dulce din lume - si aruncati momeala in asteptarea prazii.

Punctul culminant: Fara indoiala, cel mai frumos moment al acestei activitati va fi gatitul pestilor pe focul facut noaptea, in timp ce sotia va asteapta in cabana confortabila.

9 - Cu taurii dupa tine in Spania

Chiar daca localnicilor li se pare ceva obisnuit sa fuga de un taur in timpul festivalului San Fermin din Pamplona, pentru un strain este una din cele mai indraznete activitati pe care ar putea-o face. In timpul festivalului, o parte a orasului este transformata intr-o uriasa scena pe care puteti urmari, ori de la vreun balcon ori chiar din mijlocul oamenilor, intreaga actiune. Cand bariera de protectie este deschisa, sase-sapte tauri fiorosi sunt lasati liberi pe strada. Scopul jocului este sa fugi cat poti de repede pentru a scapa de rani sau accidentari gasind adapost pe vreuna din stradutele laterale sau terminand traseul inaintea taurilor. Accidentarile sunt la ordinea zilei, asa ca daca vei scapa fara zgarieturi, considera-te norocos.

Punctul culminant : Pe langa faptul ca vei putea savura festivalul de 9 zile ce petrece actiunea, alergatul taurilor iti va pune la incercare curajul si vitejia barbateasca (asta daca nu te va atinge vreun corn bine plasat sau daca nu cumva esti o doamna mai curajoasa!).

Articole pe care merita sa le citesti:

8 - Calatoria cu motocicleta pe Highway 1, SUA

Putine calatorii reusesc sa adune tot ce e mai bun atat din lumea naturala, cat si din cea creata de om, dar o calatorie cu motocicleta intre Los Angeles si San Francisco chiar asta face. Calatorii vor putea admira de la vile uriase pana la peisaje de coasta senzationale, dar pentru a face asta iti sugeram, in masura posibilitatilor, sa folosesti o motocicleta ce va face soseaua sa fie principala atractie - cum ar fi una din cele mai rapide motociclete de pe piata : Hayabusa.

Cu un design ce va schimba viata oricarui fan al motocicletelor, cei 194 CP ai motorului in 4 cilindri te vor face sa te simti ca intr-un avion F 14.

Punctul culminant : Fara indoiala, cel mai frumos moment va fi admirarea frumusetii uimitoare a coastei muntoase de la Big Sur, apoi demararea in forta spre noi destinatii.

7 - Sarituri bungee in Zimbabwe

Ai putea sa admiri frumusetea cascadei Victoria Falls doar de pe margine, cu un tur organizat, sau in timpul unei sarituri de pe podul Victoria Falls din apropiere - in functie de sentimentul de moment. Pana de curand, cel mai inalt punct de sarituri bungee legal din lume, Victoria Falls este fara indoiala una din cele mai terifiante creatii ale naturii.

Cu o banda de cauciuc ce pare teribil de fragila legata in jurul gleznelor, dupa numaratoarea inversa vei sari in gol 110 m spre temutul rau Zambezi. Va dura doar cateva secunde, insa saritura va parea ca dureaza o eternitate, cu zgomotul cascadei in spate.

Punctul culminant : De doua ori mai inalta ca Niagara, Victoria Falls separa Zimbabwe de Zambia si ti se va parea ca sari de la capatul lumii.

6 - Scufundari in cusca in Africa de Sud

Daca ai vazut vreodata filmul "Jaws", atunci esti familiar cu frica asociata faimoasei aripioare dorsale ce taie apa. Din fericire, in acest caz, vei fi intr-o cusca robusta cu un tub de oxigen in spate, in timp ce regele adancurilor se apropie.

Plecand din golful Kleinbaai, o salupa te va duce pe un canal intre insulele Geyser si Dyer, unde un Mare Alb va fi atras cu momeala.

Punctul culminant : Aflat sub apa intre 30 si 45 minute, iti va fi oferita experienta apropierii de un Mare Alb fara teama de a fi ranit. Ii vei putea vedea dintii albi stralucitori, ochii negri si corpul in forma de torpila, toate in spatele protectiei oferite de cusca. Cand ai ajuns atat de aproape de diavol, ti se va parea ca te joci de-a Dumnezeu.
5 - Sarituri cu parasuta in tandem in Anglia

Cel mai bun mod de a trai emotiile unei caderi de la inaltime, saritura cu parasuta in tandem inseamna ca vei fi legat de un instructor in timp ce vei sari dintr-un avion aflat la 3-4.000 metri inaltime. Fara sa ai grija corzii ce declanseaza parasuta, vei putea trai emotiile fara teama de a muri.

Punctul culminant : Nimic nu se compara cu o cadere de 2000 de metri la 200 km/h, dupa care vei putea pluti in siguranta spre Pamant in timp ce vei admira privelistea panoramica de sub tine. Mai mult, datorita sariturii in tandem vei putea beneficia de emotii fara necesitatea unui antrenament anterior.
4 - Safari pe camile in Maroc

Fa precum Ali Baba si imbarca-te aventura vietii in desertul Sahara - pe camila! Sigur, ai putea folosi un 4x4, dar este mult mai amuzant sa treci printre dune de la inaltimea unei cocoase. Pornind din orasul misterelor - Marrakech, vei putea urma traseul vechilor caravane prin desert prin Jebel Saghro pana la dunele din Erg Chebbi.

Punctul culminant: Campand in fiecare noapte langa un foc pe care sfaraie fripturile intr-o oaza plina de palmieri, te vei simti ca Alladin dupa prima dorinta. Asigura-te insa ca iti folosesti a doua dorinta pentru apa si a treia pentru un compas, in cazul in care te ratacesti.

3 - Hiking pe cararile incase in Peru

Dupa un traseu de 45 km prin Anzii peruvieni, vei ajunge la uimitoarele ruine ale demult uitatului oras incas Machu Picchu. Precum Indiana Jones, vei taia prin desisul junglei subtropicale cu o machetta, vei traversa rauri involburate, vei urca mii de trepte si pasaje construite de incasi acum cateva mii de ani. De-a lungul traseului vei putea admira spectaculosul peisaj montan ce este parte integrante a acestei lumi, precum si manastirile antice si fauna junglei.Punctul culminant : Momentul culminant este ajungerea la Machu Picchu, ce pare ca descoperirea unui nou El Dorado. Ascuns in jungla, vei deveni parte a istoriei, explorand muzeul in aer liber fara artefacte in cutii de sticla.

2 - Parcurgerea Marelui Zid Chinezesc

Cea mai lunga structura creata de om, cu peste 10.000 km de la Shanhaiguan in est pana la Lop Nur in vest, parcurgerea Marelui Zid Chinezesc va face minuni cu psihicul tau. Ok, nu trebuie sa parcurgi toti cei 10.000 km, dar parcurgerea unei sectiuni este posibil de indeplinit. Mai mult, vei putea afla multe despre istoria, cultura si peisajele tarii. Dar fii pregatit : vei avea nevoie de o forta psihica si fizica deosebita, aceasta nefiind o activitate pentru cei slabi.

Punctul culminant : Una din structurile legendare create de om, parcurgerea zidului va fi o reusita greu de egalat. Punctul culminant al calatoriei va fi fara indoiala explorarea Beijingului - o metropola ce este o fuziune intre vechi si nou.

1 - Trekking pana la tabara de la baza Everestului in Nepal

In mod clar aventura vietii tale, aceasta este singura cale pentru ca exploratorii sa isi demonstreze vitejia. Porneste din orasul Kathmandu pentru a urca pana la Lukla si Khumbu si apoi pana la tabara de sud. In plus fata de peisajele ce iti vor taia rasuflarea, vei vizita satucul serpas Khumbu si celebrul bazar Namche si cateva manastiri budiste aflate pe traseu. Acesta este cel mai bun mod de a simti cultura nepaleza.

Punctul culminant : Momentul culminant al calatoriei va fi ajungerea la tabara, unde vei putea sta in punctul de unde au pornit atatia si atatia exploratori celebri ce au pornit sa cucereasca cel mai inalt munte din lume - este pur si simplu uimitor !

Chiar daca multe din aceste activitati implica foarte mult efort fizic, orice om cu spirit de aventura iti va spune ca o viata lipsita de astfel de incercari este doar pe jumatate traita ! Asa ca pune-ti centura de siguranta si pregateste-te pentru calatoria vietii tale intr-un 2009 in care adrenalina poate fi mai puternica decat efectele crizei...

Lazy.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.