Cand nume grele implicate in design si tehnologie ajung pe acelasi contract, oamenii mondeni stau cu mana pe condei, pregatiti sa modifice explicatia termenului 'lifestyle'.

Cand nume grele implicate in design si tehnologie ajung pe acelasi contract, oamenii mondeni stau cu mana pe condei, pregatiti sa modifice explicatia termenului 'lifestyle'. Asa se face ca Microsoft a calatorit din Redmond pana in Vegas, pentru a lua parte la constructia unei case care, spun analistii, va costa cam 5 milioane de dolari atunci cand va fi scoasa la vanzare.

Avem o vaga banuiala cum ca si fondatorul Bill Gates a luat parte la lucrari. Ni-l si imaginam pe Bill in salopeta, cizme de cauciuc si casca de protectie pe cap, stand cuminte cu laptop-ul in brate si dand indicatii in stanga si in dreapta. Spunem asta pentru ca noul proiect se aseamana destul de mult cu ceea ce Bill are in Medina, mai ales din punct de vedere al tehnologiilor incorporate in locuinta. Astfel, noua casa dispune de zece plasme Toshiba HDTV, conectate la un centru care contine un server multi-cluster, cinci console Xbox 360, sistem video Anthem si audio Nuvo, cu 16 zone de distributie a sunetului. Toate electronicele din casa pot fi controlate cu ajutorul unui software special, denumit Lifeware. Mai mult decat atat, Lifeware permite si pornirea minunatului jacuzzi, prin simpla utilizare a unui telefon mobil. Asta e si cireasa de pe tort. In casa Microsoft nu este nevoie de nicio telecomanda, ci numai de un smartphone cu Lifeware instalat. Cuvantul de ordine care planeaza in aceasta vila este simplitatea, cuvant care il descrie atat de bine si pe miliardarul Gates. Partea de entertainment nu a fost nicidecum neglijata, mai ales ca vorbim despre cinci Xbox-uri conectate la imensele televizoare Toshiba, internet prin satelit sau televiziune de inalta definitie. Muzica se aude pretutindeni, ea putand fi controlata atat prin intermediul Lifeware, cat si direct din unitatile touchscreen montate pe perete.

Interesant este si faptul ca pentru intreaga locuinta, se plateste lunar o factura la electricitate de..0 verzisori! Casa are propria ei instalatie solara, care alimenteaza orice, pe timp de zi sau noapte. Da, alimenteaza si unitatea frigorifica a suportului pentru vinuri..Lasand interiorul sa danseze pe ritmurile jazz ale lui Ken Peplowski, afara dam de multa liniste. Intr-o zona arida, fara un vant deranjant, apa din piscina care coboara cu nici o jumatate de unghie sub nivelul malurilor, reflecta totul de parca o a doua casa perfect simetrica s-ar afla in continuarea celeilalte. Relaxare suprema..

Vor fi construite 14 astfel de case, intr-un complex denumit Marquis Vegas. Actuala constructie este in acest moment numai pentru demonstratii, cu scopul de a-i atrage pe viitorii clienti. Ai vrea si tu o asemenea casa?

Noi ne-am luat deja cinci..

Citeste si:
Bill Gates intenționează să iasă din topul celor mai bogați oameni:...
Bill Gates intenționează să...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.