Fiecare litera este o bucata din cer si nu vorbim deloc metaforic. Trebuie sa admitem ca, din cand in cand, unii oameni au idei care, desi par banale, reusesc sa ne fascineze. Asa se intampla si cu acest alfabet.

Fiecare litera este o bucata din cer si nu vorbim deloc metaforic. Trebuie sa admitem ca, din cand in cand, unii oameni au idei care, desi par banale, reusesc sa ne fascineze. Asa se intampla si cu acest alfabet.

Totul a pornit de la o excursie prin Barcelona, unde Lisa Rienermann nu s-a oprit din a fotografia cladirile inghesuite de parca fiecare era lipita de cealalta. Se intampla de cele mai multe ori sa ajungem prin diferite orase si sa analizam fiecare cladire, descoperind incetul cu incetul, cate un pic din istoria acelui loc. Bucurestiul spre exemplu are farmecul lui si multi stiu sa aprecieze detaliile arhitecturale prezente mai ales in partea superioara a blocurilor vechi. Dar daca privim putin mai sus, observam cerul..Ne minunam si savuram portiile copioase de liniste, primite chiar intr-un zgomot infernal. Asta deoarece, atunci cand privesti cerul, parca nu-ti mai pasa de nimic. La fel a facut si Lisa, numai ca artista (da, prin munca ei deosebita a ajuns sa fie cunoscuta in toata lumea) a mers putin mai departe. Inzestrata cu un aparat de fotografiat, dotare obligatorie in orice calatorie, ea a realizat din blocuri si cer, litere. Le-a plamadit aproape din nimic. La inceput din pura intamplare, l-a descoperit pe Q. Si cum domnul Q se cam plictisea de unul singur, au aparut, rand pe rand, si celelalte litere ale alfabetului. Au aparut dintr-o data si brusc, artista s-a trezit cu ele, in numar de 26, pe cap. Ce era de facut? Multe se puteau face. Odata materia prima avuta, destul de inovativa si mereu gata sa ofere relaxare, Lisa se putea juca in voie cu cerul. Putea scrie orice cuvant, orice fraza aparent lipsita de substanta si totul capata intelesuri multiple..S-a multumit sa puna literele intr-un album inedit denumit 'Type the Sky' , pentru care a castigat premiul Award for Typographic Excellence, in 2007. Pornind de la poza cu intreg alfabetul, oricine isi poate aseza acum gandurile intr-un fisier sau intr-o poza, prin simple decupari si copieri. Nu este oare aceasta o forma mai buna de comunicare, folosind bucati din cer?

imagini:[Lisa Rienermann]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.