In ceea ce priveste parolele utilizate in mediul online, internautii nu sunt tocmai creativi.

In ceea ce priveste parolele utilizate in mediul online, internautii nu sunt tocmai creativi. De cele mai multe ori, acestia isi "apara" intimitatea pe internet folosind cuvinte sau cifre care mai degraba inlesnesc calea spre a le fi descoperita. In acest context, "parola unica" poate fi comparata cu statutul “obiectului unic”, care este, de fapt, un produs de serie, dar care isi pierde aceasta calitate prin activitatea de achizitionare/cumparare (cel mai adesea individuala).

Acestea fiind spuse, va prezentam o lista cu cele mai uzuale parole de pe internet. Daca utilizati una sau mai multe dintre ele, va recomandam sa le schimbati imediat:

1. password

Poate fi numita si parola lenesilor, care fie nu doresc sa isi incarce memoria cu termeni complicati, fie pur si simplu nu au chef sa tasteze mai mult decat atat. Indiferent de caz, cert este ca 1 din 250 de oameni prefera sa foloseasca acest cuvant cand li se cer datele de identificare pentru diverse conturi online.

2. 123456

Ce poate fi mai simplu decat sa exersezi numaratoarea de la 1 la 10 cand te plictisesti? Cine stie, poate candva vei fi nevoit sa introduci o parola... Cel putin primele sase cifre pe care le-ai invatat in clasa a I-a sunt de mare folos pentru acest lucru. In plus, cifra sase reprezinta de multe ori minimum de caractere cerute pentru a accepta o parola.

3. abc123

Daca nu sunt combinatii de cifre, sunt combinatii de litere si cifre, semn ca s-a depasit nivelul clasei a I-a... Aproximativ 4 oameni din 1000 prefera aceasta combinatie "nefericita" pentru parolele online. Sa fie oare si pentru ca rimeaza in engleza?

4. qwerty

Aceasta parola reflecta probabil si influenta pe care o au producatorii de gadget-uri asupra consumatorilor. Asa-numitele tastaturi "qwerty" au tot fost promovate si ca parte integranta a diverselor tipuri de telefoane mobile funky prezentate in ultimul timp pe piata de profil. In alta ordine de idei, oamenii pur si simplu cauta repere apropiate lor cand se gandesc la o parola, iar tastatura este unul dintre ele. Ca urmare, unul din 700 de oameni folosesc combinatia "qwerty".

Citeste si:
Cătălin Măruță, desființat de internauți pe Threads. Prezentatorul...
Cătălin Măruță, desființat de...

5. letmein

Alta parola uzuala este "let me in", utilizata de 1 din 560 de persoane. Se pare ca preferinta pentru aceasta s-a dezvoltat odata cu serialul "X Files", cand agentul Mulder a tastat-o pentru a accesa un fisier. La fel de populara este si parola trustno1, inspirata tot din celebrul serial.

6. monkey

Maimuta pare sa fie animalul preferat al internautilor, cu care, de altfel, se si identifica... pentru diverse conturi online. Este un cuvant format din sase cifre, este usor de retinut, deci corespunde cerintelor pentru a forma o parola. Totusi, acest trend este ingrijorator. Sa existe oare o conexiune intre maimute si internet?

7. thomas

Numele proprii sunt in general foarte des folosite ca parole, dar este randul fanilor lui Thomas Edison sa introduca "cuvantul-cheie". "Thomas" este unul dintre cele mai celebre nume proprii din U.K. (a fost desemnat pe locul al doilea din topul popularitatii in anul 2000) si nu numai, ceea ce explica probabil faptul ca este introdus ca parola de 1 din 1000 de persoane.

Citeste si:
Ingenios! Cum a furat o femeie contul de Netflix al fostului iubit
Ingenios! Cum a furat o...

8. liverpool

Una dintre cele mai cunoscute echipe de fotbal este ridicata si la rang de... parola. Se pare ca Manchester United este totusi greu de tastat. Cam 1 din 550 de oameni se declara fan infocat al echipei Liverpool, careia este dispus sa ii incredinteze datele personale de pe computer.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.